• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.44)
bilge adamın korkusu - patrick rothfuss
"her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve yumuşak başlı birinin öfkesi."

bilge adamın korkusu'nda kvothe kahramanlık yolundaki ilk adımlarını atıyor ve kendi ömrü dahilinde efsane haline gelmenin hayatı bir adam için ne kadar zor kılabileceğini öğreniyor.

uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. trebon kasabasını yakıp kül ettim. felurian'la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. çoğu insanın alındığından daha küçük bir yaşta üniversite'den atıldım. başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. benim adım kvothe. belki beni duymuşsunuzdur.

"usta eli değmiş bir kitap."
sevin okyay - radikal kitap
  1. dune, yerdeniz, ejderha mızrağı, yüzüklerin efendisi, unutulmuş diyarlar, gedik savaşları ve aklıma gelmeyen başka evrenlere dair pek çok fantastik edebiyat-bilim kurgu eserini okumuş birisi olarak bu yorumu yapıyorum.

    benim için fantastik edebiyatın zirvesi zaman çarkı'dır. zaman çarkı bittikten sonra yukarıda saydığım evrenlerden dune ve gedik savaşlarına ait kitapları okudum. gedik savaşları çok basit geldi. belki 4-5 sene önce okusam beğeneceğim kadar basit. dune ise beğenerek okumama rağmen bilim kurguya yakın olduğu için zaman çarkı ile aynı kulvarda yarışa sokamadığım bir eser olarak kaldı.

    yukarıda saydığım kitapları okurken yaşadığım uzun süreli bir tatminsizlikten sonra bu serinin ilk kitabı olan rüzgarın adını sonrasındaysa bu kitabı elime aldım ve neredeyse hiç aralık vermeden okuyup bitirdim. kvothe'nin hikayesi kesinlikle fantastik edebiyata gönül veren her insanın okuması gerektiğini düşündüğüm bir hikaye. şimdi patrick rothfuss'un yazma hızını da göz önünde bulundurarak okuma hızıma ve iştahıma dönüp baktığımda keşke bu kadar hızlıca okuyup tüketmeseydim diye hayıflandığım bir kitap olduğunu söylemem gerekiyor. serinin üçüncü kitabı çıktığında okumaya başlamadan önce ilk iki kitabı üçüncü kere okuyup bitirmem gerekecek sanırım :(

    sonuç olarak: daha önce hiç fantastik edebiyata dair eser okumamışlara kaliteli bir başlangıç sunduğu gibi, benim gibi okuyacak yeni evrenler, yeni hikayeler arayanlara da soluksuz okuyacaklarını düşündüğüm harika bir hikayeye sahip olduğu kanaatimi belirtip gerisini sizin değerlendirmenize bırakıyorum.

mesaj gönder