1. defalarca yazdım sildim bu başlığa. yine de söylemeden geçemeyeceğim birkaç şey var.

    büyük bir öfke birikiyor doğu ve güneydoğuda. mesele sadece bu tarz görüntüler değil. cizre, sur, yüksekova başta olmak üzere yapılan operasyonlarla binlerce insan yerinden oldu, göç etti. google dan aratın cizre sur yüksekova fotoğraflarına bakın, sonra suriye fotoğraflarına. bir kıyas yapın. zaten maddi durumu iyi olmayan bu aileler çok ciddi sıkıntı yaşadılar. van'a göç eden yüksekovalılar kiralık ev bulmakta güçlük çektiler. bir de işsizlik büyüdü ki sormayın.
    haklı-haksız analizi yapmıyorum bakın "olan"ı anlatıyorum.
    büyük bir öfke birikiyor.
    belediyelere atanan kayyımlar ilk iş olarak yıllardır bu belediyelerde çalışan işçileri kovmaya ve kendi adamlarını yerleştirmeye başladı. adam belediyede 15 yıllık temizlik işçisi. ve kapı önünde. medya yazmaz bunları tabi.
    ve görüntülerde izlediğimiz kız gibi binlerce göç etmiş ve bu savaşa-evet savaş- tanıklık etmiş gençler çocuklar...

    şu an yayına hazırladığım bir çalışmam var. (bkz: beck umutsuzluk ölçeği) kullanarak bir anket çalışması yaptım demografik özellikleri de ekleyerek. bahsettiğim yerlerden göç etmiş gençlerin umutsuzluk seviyesi diğerlerinden belirgin ölçüde yüksek çıktı. bu gençler depresyona çok yakın .bazıları derin depresyonda; umutsuzluk puanı 20( ki en yüksek puandır) çıkan yüksekovalı gençler vardı. geleceği karanlık gören binlerce genç var.
    öfke büyüyor derken sallamıyorum emin olun.

mesaj gönder