1. okuduğum kitaplardaki karakterleri zihnimde canlandıramadığım vakit o kitaplar asla akmıyor orada takılı kalıyorum ve bu durum bende hastalık oldu.
    mesela bir kitaba başladım diyelim değerli yazarımız bir karakteri anlatıyor, betimliyor ve ben o durumda aklımda o karakteri bir şekilde canlandırmalıyım duruşu, görünüşü, boyu vs vs değerli yazar bana ne sunmuşsa ona göre aklımda canlanması gerek ve devamında artık o kişiyi tanıyormuşum gibi kitaba devam etmeliyim.
    diyelim ki yazarın anlattığı karaktere uygun birini aklıma getiremiyorum al başına belayı. internete girip o özelliklere uygun insan arıyorum en idealini bulduğumda tekrar kitaba dönebiliyorum başka türlü asla okumaya konsantre olamıyorum. genelde kendi çevremden ya da sinema-tiyatro oyuncularından bir şekilde o karaktere uygun kişiyi buluyorum ama bulana kadar da anlamsızca kitap elimde saf saf düşünüyorum. karakterlerin çok olduğu kitapları okumak benim için işkence oluyor ama neyse ki son zamanlarda durumu sadece ana karakterleri dert etmeye kadar indirgedim yan karakterleri önemsemeden aklımda herhangi birini canlandırsam da oluyor.

    zor bir durum başına gelmeyen anlamaz ama huy edindim artık hastalık da diyebiliriz. (deli değilim korkmayın)

mesaj gönder