1. açılın gözlemlerimle geldim.
    1. kitap okuma alışkanlığını edinememiş olmak
    bunun en birinci sebebi, ana babadır. çocuk beni darlamasın gitsin ötede aterisini oynasın, bilgisayarında oyun oynasın diye düşünen bilinçsiz ana babadan olma çocuk okuma alışkanlığı edinemiyor. bu da ileri yaşlarda kitaplardan uzak durmasına sebep oluyor.
    2. dikkat dağınıklığı
    uzun süre boyunca bir olaya dikkat verememe bence çağımızın en büyük sorunlarından. elimizin altındaki cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi edavatlar yüzünden insanlar akıllarını sakinleştirip bir hikayeye odaklanmakta zorluk çekiyorlar.
    3. ciddi manada vakitsizlik
    "omo isteyön voküt bulur" cuları kenara koyarsak, dokuz altı arasında çalışan bir kimse, hele hele evli ve çocukluysa, mesaisinin altında bittiğini, yedi gibi eve varabildiğini bu esnada araba kullandığını veya toplu taşımada kitap okuyamadığını hesaba katarak, yediden sonra eve gel, çocuklarla ilgilen, ödevleriyle ilgilen, yemekleriyle ilgilen, kendi yemeğinle ilgilen, evin pisliği ile ilgilen, tuvaleti de 3 gündür temizlememişiz dur onu temizle. ay hazır başlamışken lavaboyu da temizleyeyim. mutfağı da toparlayayım. onu da yapayım, kedinin mamasını koyayım falan derken saat zaten oluyor 10 buçuk 11. evet, ne yazık ki bu böyle. 1 saat kitap okumak yerine ki yatağa girip kitap okumaya kalktığında anında gözleri kapanır, 1 saat daha fazla uyuyarak vaktini daha verimli hale getirmeye çalışabilir.


    tüm bunlara rağmen kitap okuyanlar yok mu? bunlar mazeret mi? bence mazeret. bunları ortaya sav olarak atabilecek insana saygım sonsuzdur en azından. ama bana gelip de, "yeaa ben kitap okuyamiyoraam, zaten filmö çıkıyoooeaa" falan diyecek olanın ağzının ortasına vururum. kitap okumak güzeldir. kitap okuyun.

mesaj gönder