1. aslında şöyle bi uzaktan bakınca youreads deneysel bir çalışmadır. yapılması gerekenler yapılınca, olması gerekenler olunca ne olacak acaba? sorunun cevabıdır. komünist düzene benzetiyorum, hep konuşuruz eşitlik, işçi hakları konularını. bir gün komünist düzene geçsek sahiden o zaman görmüş oluruz ne olacağını aksi halde hep lafta kalır, hep ütopik sohbetlerin konusu olur.

    youreads sözlük sistemlerinin eksiğini gediğini tamamlamış, neler olması gerektiği hakkında uzun uzadıya düşünülmüş, nasıl iyiye sevk edilir hesapları yapılmış hali. bir çeşit deneydir özünde, ne olacağını süreç hepimize gösteriyor ve gösterecek. gerçekten de insanlar edebiyat sanat kültür ve dahi bize dair, insana dair olan mevzuların mı önplanda olmasını istiyor yoksa gerçekten de bazı sözlük sahiplerinin dediği gibi bizler spor siyaset seks etrafında dönüp duran varlıklar mıyız sorunun cevabını veriyor diye düşünüyorum.

    gerekenler yapıldığında biz bir buçuk ayda 770 adet kitap başlığını, 174 yazar başlığını 1000'lerce yorumla donatabiliyoruz, 788 adet filmi yine 1000'den fazla yorumla eleştirebiliyoruz, 1161 müzik paylaşımı yapabiliyoruz, felsefe, sanat ve bilim kanalında yüzlerce makale-yorum yazabiliyoruz, 39 tiyatro oyununa 100'den fazla eleştiri getirebiliyoruz. tüm bunları kısacık bir zamanda meydana getirebiliyor, yetmiyor edebiyat sanat kültür dergisi üretebiliyoruz.

    siyaset, spor ve seksten de geri kalmıyoruz ama sayılara baktığımızda siyaset kanalında 37 başlık, ilişkilerde 33 başlık, spor kanalında 38 başlık sınırındayız. nerden baksan olması gerektiği kadar ilgiliyiz hepsiyle.

    sonuç olarak şu süreçte gördüm ki gerekenler yapılınca biz hiç de o bahsettikleri gençler değiliz. öyle içimden geldi yazdım, iyi ki varsınız.
    abi

mesaj gönder