• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.45)
filth - jon s. baird
irvine welsh'in aynı isimli romanından uyarlanmış 2013 yılı yapımı dram özelliği ağır basan ama suç ve polisiye unsurları da olan karanlık ve rahatsız edici bir filmdir.
filmde, uyuşturucu bağımlısı, sapık, bütün ilişkilerinde başarısız, kendi çıkarı için mesleğini dahi çok rahat kullanabilecek bir polis memurunun hayatı anlatılıyor.
tek istediği karısı ve kızını yeniden kazanmaktır fakat bunu sağlayacak hiçbir şey de yapmamaktadır.
  1. motorhead ile başlayıp radiohead ile biten kesinlikle ayırdığınız zamana değecek bir jon baird filmi.

    ama bunu asıl sağlayan senaryo ya da filmin çekiliş şekli değil; tamamen oyunculuk. james mcavoy dan akılda kalıcı bir performans görüyoruz. scott rolüyle tamamen bütünleşen çakma profesör x (*:days of future past), burada çok daha fazlası olduğunu kanıtlıyor.

    film tamamen onun omuzları üzerinde. çünkü aşina olduğumuz bir senaryo, dibe vurmuş adam ve altındaki gerçek. ama mcavoy öyle bir oynamış ki; bu türdeki birçok yapımı sollayacak bir film çıkmış ortaya.

    belki en iyi değil, belki abartılı, çok dikkat çekici sahne yok ama gerçek bir oyunculuk görmek isterseniz zaman ayırmanız gereken bir film olmuş. özellikle bitiş şarkısı radioheadin creep' i filme cuk diye oturmuş, böyle bir filme daha iyi bir şarkı, böyle bir şarkıya daha iyi bir film yoktur herhalde.

    şöylece bir özet geçersek; senaryo orjinal olmasa da mcavoy' un hatrına kaçırılmaması gereken bir film.

mesaj gönder