• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.33)
Yazar trevanian
katya'nın yazı - trevanian
yarattığı kahramanlar kadar gizemli bir yazar. kim olduğunu yalnızca yayıncısı, nerede olduğunu ise yalnızca kendisi biliyor. şu anda hangi adreste oturduğu ise herkesten gizli...

"herkesin kimliğini merak ettiği yazar bu kez de bask bölgesini mekan seçmiş romanına. genç bir doktor birinci dünya savaşı'nın eşiğinde hayatının ilk aşkını yaşıyor...

ve bu olağanüstü öyküyü ikinci dünya savaşı öncesinde anımsadığı şekliyle anlatıyor. bir aşk romanı görüntüsünde, insan ruhunun derinliklerine iniyor. umulmadık dönüşlerle sürprizli bir son hazırlıyor." (arka kapak)
  1. özellikle son sayfaları akıcı olan, trevanian'dan okuduğum ilk ve tek roman. tabiri caizse sinsi bir kitap, sona yaklaşana kadar çitlerin etrafında dolandırıyor -gerci bu tamamen okurun niyetine bağlı- tek bir noktaya koşan olay örgüsü değil; daha çok oldu bittiye getirmeden, olağan bir akışta ilerliyor. verilen bilgilerle hiç duymadığım bask kültüründen de haberdar olmamı sağlayan kitaptır ayrıca.


    !---- spoiler ----!

    "aşkımı çok ağır başlı bir biçimde itiraf ettim: ona taraçada çay içmekten mutluluk duyacağımı söyledim"

    "ama gençlik gururunun parçalanması da korkunç bir şeydi. parçalanan gurur kendini deli gibi yerden yere atıyor, insanın en sevdiklerine zarar veriyordu."

    "bu taşı ben almazsam... kim alır? "

    ve

    "onu hem bırakmak hem de öpmek istiyordum, hangisini yapacağıma da karar veremiyordum. çok gençtim. öptüm onu."

    !---- spoiler ----!
    nisa

mesaj gönder