• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.73)
utopia
utopia, kült bir çizgi roman senaryosunu bulan bir grup insanın hikayesini anlatıyor. çevrim içi tanışıp çizimlerin gizemini çözmeye çalışırlar. kitabın son yüzyılda yaşanmış felaketleri önceden belirttiği ileri sürülmektedir. gruptakiler kısa bir süre sonra "the network" olarak bilinen bir organizasyonun hedefi haline gelir.
  1. ingilizlerin alternatif kanallarından biri olan bünyesinde black mirror, humans gibi kaliteli dizileri de bulunduran channel 4'un efsanevi mini dizisi.

    fevkalade olan,ilk başta biraz karmaşık kurgulanmış gibi gözükse de bölümler ilerledikçe açıklık kazanan senaryosu, kullanılan kamera filtreleri, görüntü yönetmenliği, renk seçimi, kullanılan müzikleriyle, pek çoğunu ilk defa kamera karşısında gördüğümüz oyuncuların oyunculuklarıyla efsane bir dizidir.

    renk ve mekan kullanımı çok etkileyici. insan kendini bir an alice harikalar diyarında kitabında kaybolmuş gibi hissedebiliyor. ayrıca kadın karakterler çok özel, hem senaryoda hem oyunculuklar bazından bakıldığında çok etkileyici olduklarını söyleyebilirim. dialoglar ve espriler çok yerinde ve zekice.

    biraz psycho bir dizi olduğu için bazı sahneleri ile ingiltere'de infial yaratmış ve bu nedenle kısa sürmüş olduğu yönünde bazı haberler olsa da belki de güzelliği kısa olmasıdır.

    soundtrack'i de en az dizi kadar güzel, dizinin müzikleri ise aynı kanalda yayınlanan humans dizisinin de müziklerini yapan cristobal tapia de veer'e aittir.

mesaj gönder