1. futbol ve basketbol için konuşuyorum; fanatizminden bıkkınlık getiren bir kişilik turnusolüdür. yalnız, fanatikler içindir bu söylediklerim. diğer arkadaşları -yine de saçma bulsam da- tenzih ederim. herkesin kafa dağıtmak için yaptığı şeyler farklıdır. buna takım tutmak da dahildir de, e be arkadaşım: sosyal medyanın her bir köşesinde ve arkadaş ortamınızda; "ahahah bunlar ezik biz güçlüyüz bak yendik" diye herkesin kafasını şişirmekle ne kazanıyorsunuz?

    kulübün zerre kadar umrunda değilsiniz (formalara ve biletlere verdiğiniz para hariç),
    sporcuların zerre kadar umrunda değilsiniz,
    hayır, insanların da zerre kadar umrunda değilsiniz,
    staddaki çimleri biçen abinin bile umrunda değilsiniz

    kimin umrundasınız ben söyleyeyim:

    digiturk veya ligtv neyse işte yayıncı medya kuruluşunun sahibi,
    kulüp sahipleri
    bu büyük spor organizasyonlarını düzenleyen kodamanlar
    ...kısaca parayı üzerinizden kimler cukkalıyorsa onlar. onlar da zaten sizle değil cebinizle ilgileniyor.

    kulübün başarılarına %0.001'lik bile katkınız yok. kazanınca neden çocuğunuz olmuş gibi sevinir, bir de herkesin gözüne sokarsınız? neden kaybedince garip garip triplere girersiniz? yok ne bileyim "zor günde de takımımın yanındayım" diye mesaj vermeli formalı fotoğrafları profil fotoğrafı yaparsınız? derdiniz ne lan? ha şimdi diyecekler ki işte "o tutku başkadır sen bunu anlayamazsın" zaten onu diyorum. yaptığınız iş saçma, saçma şeylere neden kafa yorayım. neyin tutkusu yahu? düşünsenize şimdi ben kalkıp sütaş a.ş.'ye tutku duyuyorum. hisseleri düşünce ağlıyorum, pınar a.ş.'ye sövüyorum en büyük biziz lan!! diye. ahahahahah.

    gelecek başka bir cevap da "sporu desteklemeyelim mi yani?" sporu destekleme anlayışınız "zaaaa sizi şöyle ettik böyle ettik(*:sansür), biz en şanlı taraftarız, destan yazdık, ooh en pahalı futbolcu bizim" falan demek mi? sporu ille de desteklemek istesen zaten multimilyoner adamlara daha fazla para kazandırmaktan çok daha efektif yollar vardır ben eminim. kalıp bari uydurmayın evet fanatik bir adamım ben deyip geçin (bir de bunu iltifatmış gibi söyleyenler var ona da kılım). kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ve dışarıdan acayip derecede komik ve anlamsız görünüyorsunuz.

    eskiden gördüğüm yerde engellerdim ama sayınız o kadar arttı ki; sahip olmadığınız ve kendinizi ait hissettiğiniz o oluşuma dahil oluşunuz üzerinden prim kasmanız yüzünden, sizin yerinize ben utandım ve sosyal medya hesaplarımı sildim. ya adam, takımda oynayanların kaç kardeşi olduğunu ne bileyim boyunu kilosunu önceden oynadığı kulüpleri her şeyi biliyor. 3. yedek kalecinin kardeşinin adını bilecek kadar manyak olan insanlar var. öeh be kardeşim. oha be. buna çıkıp abartı demeyenin aklından şüphe ederim. otur 2 sanat, bilim üret desen üretmez; lan o da olmadı kalk kendin oyna lan futbolu desen kalkmaz. tv başında cips yerken maç izleyince spor yapmış sayılmıyorsunuz abi. gerçek sporla ilgilenmek bu değil

    bir de bunlara özel sayfalar açılıyor. sayfa işte galatasaray'lı mesela. sabah akşam diğer takımlara sövüp dalga geçiyorlar. kaybedince de "olsun bizde uefa kupası vardı" falan demeye bağlıyorlar. binlerce yüzlerce kişi de beğeniyor, paylaşıyor, ooh diyor egosu okşanıyor.

    bu resmen, ergenlikte bir gruba ait olma güdüsünü bastıramayıp kendini kafadan uydurma bir topluluğa (ki ben x takımlıyım diyen herkes bu topluluğa katılabiliyor) yamamak. ego mastürbasyonu yapıp iç rahatlatmak. tutku, sevgi, bağlanma falan gibi romantik şeylerle de üstünü kapatıyorsunuz, oluyor bitiyor. sonra kulüp yenerse bedavadan sevinç, yenilirse de içi boş bir gurur ve sadakat duygusu geliyor. boş beleş bir win-win durumu yaratıyorlar kendilerine.

    ekşi'de şurada burada istediğiniz futbol başlığını açıp yazılan entry'lere ve yazan adamlara bakın. youreads'te spor kanalını blokladım, o yüzden durum nedir bilmiyorum ama istatistiksel olarak fark olacağını sanmıyorum. maç hakkında bilgi veren, ne bileyim analiz yapan adamlara değildir lafım (yine saçma bulsam da). şu "goooooooool be üff nasıl da düz yatırdık <sansür>" diyen adamlaradır. az değiller, onlar kendilerini biliyorlar.

    yapmayın gözünüzü seveyim, sudokuya falan yoğunlaşın artık bıkkınlık geldi.

    bu mesajı eleştirmek için mesaj atacak arkadaşlar boşuna nefeslerini yormasınlar. ronaldo'nun son maç kaç gol attığına, kaç para kazandığına, kaç ferrarisi olduğuna falan baksınlar. bakınca ne değişiyor bilmiyorum da bunları kafadan sayabilen tipler var. allah akıl fikir versin, ihtiyaç bol.

mesaj gönder