• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.50)
Yazar Novalis
geceye övgüler - novalis
yirmi dokuz yıllık kısacık yaşantısına karşın yazdıklarıyla romantizm akımını ateşleyen en önemli öncülerdendi. endüstrileşmenin insanlık üzerinde ağır etkilerinin görüldüğü bir çağda, aşık olduğu (ve nişanlandığı) sophie von kühn'ün ölümünün ardından yazdığı geceye övgüler (1800) dünya edebiyatında toplumsal ve bireysel acıların keskin bir duyarlıkla dile getirilişinin en çarpıcı örneklerindendir. bu kitapsa, altı bölümlük bu önemli yapıtı almanca aslıyla ve iki versiyouyla sunarken, çevirmeni ahmet cemal'in yazar, yapıt ve akımı anlamamızı kolaylaştıran derinlikli önsözüyle açılıyor. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. fransız devriminin etkisiyle akılcılığın had safhada gelmesine karşın salt akılcılığın arasına duyguyu serpiştirmeyi başarmış, romantizm akımının öncülerinden novalis'in güzel övgülerinin bulunduğu eser. iş bankası yayınlarının almanca özgün metni ve günümüz türkçesi ile basımı mevcuttur.

    kitapta en çok novalis'in aşık olduğu kadını kaybettikten sonra çektiği acıları hissediyor ve ölüm fikrinin aklında yer edindiğini anlıyorsunuz.

mesaj gönder