1. benim kendimi bildim bileli bir tek hayalim var idi. vazgeçmek zorunda kaldım. anını, dakikasını hatırlarım o günün, öyle üzülmüştüm. o hayal muhayyel kaldı, o gün bugündür savruk yaşar, savruk gezerim. benim de hatalarım olmuştur elbet azimli olmak konusunda ama bazen içinizdeki o parıl parıl alevin üstüne cost diye işendiği vakit, bir daha kalkıp kuru odun bulmak, tutuşturacak çalı çırpıyı toplamak, getirip yakmaya çalışmak, parlatmak, yükseltmek, ohoooo... keşke hayat ve bütün sürprizleri karşısındaki dirayetimiz, kararlılığımız çok satan kişisel geliştireç kitaplardaki, hızlanan klasik müzik eşliğinde koşarak bütün formülleri çözen büyük beyinlerin anlatıldığı amerikan filmlerindeki gibi olsa...

    bu olan bitenden bir hayli sonra bir gün (ki hatırlamıyorum hangi gündü) çalıştığımı, hedeflediğimi, çabaladığımı ama hiç hayal kurmadığımı fark ettim. baya hiçbir şey hayal etmemiştim uzun zamandır. lisedeyken ferrarisini satan malı, pardon bilgeyi okumuştum. ordan faydalı tek bir alışkanlık edindim, bir hayal defteri tutmaya başladım. mantıklı veya mantıksız, ne hayal ediyorsam yazdım. bazen yırtıp attığım, üstünü çizdiğim oldu ama defter bitmedi, yazmaya da devam ettim. bazılarına tik bile koydum, gerçek oldular. geçen gün oturdum başına, yeni hayaller yumurtladım. detaylar ektedir:

    - kayık istiyorum. baya kürekli mürekli. motoru da olsun. tın tın gezerim, balık tutarım, arada kaybolurum, ekşın olur.
    - iki üç gün bile olsa, şu vahşi hayvan yavrularını besleyen, bakan ekipler olur ya, onlara katılmak istiyorum. ayıdır, kaplandır, lööpardır, aslandır, pandadır, koaladır, ayyaş tembel hayvandır bütün kıl yumağı vahşilerin çocuk çombalak hallerine bakmak istiyorum.
    - irlanda'ya gitmek istiyorum. galiba dünyada en çok görmek istediğim yer orası. özellikle st patrick's day zamanı.
    - duayen hoca olmak istiyorum. baya daşaklı, kitaplı mitaplı, hocaların hocaları var ya, onlardan olmak istiyorum.
    - kendi içkimi yapmak istiyorum. şarap, bira fark etmez. önce zehir testinden eşi dostu geçirmek istiyorum. nalları diken olmazsa satarım bile belki. şimdilik hayal kısmına parayı sokmayayım en iyisi.
    - bir çocuk kütüphanem olsun istiyorum. güzel, sakin, güvenilir bir yerde. hiçbirinin sıra beklemeyeceği, okuma heveslerinin kaçmayacağı kadar çok kitap olsun, yedekleri olsun. uykuları gelince uyuyacakları bir oda olsun. uyanıp yine okusunlar. çaktırmadan kaçıran da olursa helal olsun hergeleye, netcen.
    - sebze - meyve ekeceğim, ağaç dikeceğim bir bahçem olsun. hamak da olsun içinde, akşam üzeri üstünde pinekleyeceğim, yamulmuş sıfatımla uyuya kalabileceğim kadar tanıdık bir yerde, güvenli bir yerde olsun.
    - her genç kızın rüyası zetina dikiş makinası'nı unutmuşum! dikiş dikmek istiyorum, kendime ve bütün sevip saydıklarıma bir şeyler dikecek bir makinam, renk renk kumaşlarım ve en çok da zamanım olsun istiyorum.
    - çok uzun bir de bisiklet yolculuğu yapmak istiyorum.

    bir gazla anca bunları yumurtladım, hangisi hızlı çıkarsa.

mesaj gönder