• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.31)
logan - james mangold
gelecekte geçen hikayede, logan ve profesör charles xavier, x-men'in kayıplarından sorumlu olan ve dünyayı yok etmeye meyilli natahaniel essex şirketiyle baş etmeye çalışmaktadırlar.

logan'ın iyileşme gücü artık yavaşlamıştır; profesör xavier ise alzheimer ile mücadele etmektedir. logan ise yanında yer alan ve kendi klonu olan ufak bir kız ile natahaniel essex şirketiyle mücadele etmektedir.

(imbd'den alınmıştır)
  1. aslında kendisi büyük beklentilerle piyasaya girmeye hazırlanan bir filmdi. benim açımdan türkiye'de bu karşılığını bulamadı. kimle konuşsam film için beklentiler düşük veya normaldi. benim beklentim de bu tarzdaydı aslında.

    sonra filmden ilk eleştiriler geldi. neredeyse herkes beğendi ve genel bir tabirle salonlarda ciğerlerini bırakmıştı insanlar. dışarıdan bakıldığında bu tür hikayelerin drama kısımları hiç becerilemeyecek tarzda gibi gözükebilir ancak bunların çok müthiş örnekleri gördük daha önce. (bkz: the dark knight) logan da sanırım bu tür bir film olmaya özellikle uğraşmıştı. hugh abimizin ve unutulsa da patrick amcamızın da son filmi olduğunu düşünürsek...

    filmin aksiyon, kan ve vahşet kısımlarından bahsetmeye gerek yok. çizgi roman okuyan herkes, o kanın ve vahşetin dozunu bilirler ve ilk defa bir x-men filmi bu dozu yakalamıştır benim gözümde. asıl önemli olan filmin dramıydı burada. olay örgüsü içinde verilmesi gereken şey buydu.

    ----spoiler----

    ve bence biraz sınıfta kaldı. filmi iki kez izledim. küçük noktalara son derece dikkat etmeye çalıştım. logan karakterinin artık bitmişliğine, kalan son üç mutantın geçmişte yaşananlar dolayısı ile düştükleri hallere, yeni bir mutant türü karşısında verilen tepkilere. charles umutlu, logan umursamaz, caliban ise... eh, o her zaman biraz kendi derdinde.

    filmlerde bu duygu hislerini vermede en önemli yardımcı faktör benim için müziklerdir. müziklerle beraber sahnenin ağırlığını ve duygusunu kolayca yakalayıp kendinizi kaptırabilirsiniz. ne yazık ki logan için film müzikleri üzerinde bu kadar durulmaması beni biraz üzdü. akılda kalan sadece tek bir yavaş piyano melodisinin bulunması filmin ilk hatası. charles xavier'ın ölümü bu konuda ele geçirilebilecek en iyi fırsattı, kullanılmaması ve dahası bir kavga ile bölünmesi sahnenin ağırlığını oldukça bozmuştu benim gözümde.

    sonuç olarak izlenebilir, ama hakkında o kadar da müthiş methiyeler dizilemeyecek bir film olmuş. logan'a yakışmış ve wolverine ne demek çok güzel göstermiştir. bu da zaten olması gereken bir şeydi. x-23'ün de evrene katılması ile aslında ileride güzel bir başarı da yakalayacaktır.

    ----spoiler----

mesaj gönder