1. normalde sevmem kadın, gay, lezbiyen, trans, erkek hakları, günü diye ayırmayı. "insan demek bu kadar mı zor?" derim.

    ancak bu gün tarihçesi sebebiyle "8 mart dünya emekçi kadınlar günü " olarak anılmalı. 8 mart 1857 tarihinde abd'nin new york eyaletinde 40.000 kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve girdiler. ancak polis içeriye girmek istedi, işçiler fabrikaya kitlendi. çıkan yangın sonucunda 120 işçi kadın yanarak can verdi.

    120 tane emeğiyle parasını kazanan, yaşamını kendi öz kuvvetiyle devam ettirmeye çalışan kadın ki sene 1857. "sen kim kadınsın ki çalışmaya başladın kadın başına, bir de daha çalışma koşulları istiyon?" dedikleri zamanlar. böyle bir tarihçeden sonra koca parası, baba parası yiyerek geçinen, her gün zaradan çıkmayan, alışverişe doymayan, hiçbir şey üretmeyen, üretmekten bihaber olan, biricik derdi kendini nasıl süsleyip daha güzel gösterebileceği, ağladığı tek şey istediği ayakkabının numarasının kalmamış olması olan, tek isteği de daha fazka tüketmek olan kadınların günü münü kutlu olmasın arkadaş. onlar gidip az ötede tüketsinler. mağazalara doğru yollanabilirler, indirim varmış hem.

    ah benim yaşayışına, nefes alışına emek katan güzel kadınlarım, emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun!

mesaj gönder