• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
the way we were- sydney pollack
ii. dünya savaşı sonrası abd'de marksist bir yahudi olan katie morosky (barbra streisand), bir radyo istasyonunun yanı sıra değişik birkaç işte birden çalışarak yaşamını sürdürürken bir yandan da politik inançları doğrultusunda üniversitede ve sokakta aktif eylemlere katılmaktadır. 1930'ların başında okulda tanıştığı deniz subayı hubbell gardiner'le (robert redford) yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında ilk aşklarının canlandığını farkederek birlikte yaşamaya başlarlar. hubbell, hollywood için çalışan ve mccarthyciliğin etkisiyle karalisteye alınan bir senaristtir. olayların gelişimi iki sevgilinin duygu yüklü yollarını ayıracaktır; üstelik katie hamiledir.(vikipedi)
  1. yönetmenliğini sydney pollack senaryosunu arthur laurents yaptığı, başrolleri ise barbra streisand ve robert redford un paylaştığı siyasi temelli romantik dram tarzında bir filmdir. "your girl is lovely hubbell" repliği akıllara kazınmıştır. sex and city ve gilmore girlste bazı sahnelerine atıf yapılmıştır.


    !---- spoiler ----!

    kızların tercihi nasıl piç erkek oluyorsa erkeklerin ise daha basit ya da başka tabirle kolay anlaşılabilen kızları tercih ettiğini gözler önüne seren bir yapımda olur kendisi. her kadın hayatında bir kere çaresizce telefonla hubble ı aramış ve en sonundada ilişkilerin olamayacağını anlayıp vazgeçmiştir.
    katie nin çırpınışları kendinden vazgeçişi tanıdıktır tanıdık olduğu içinde insanı kızdırır

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder