1. eskinin görücü gitme adetinin alenen yapilmasi fikriyle ortaya atilmis ve de orf ve adetlerimiz hasebiyle cok tutmus bir fotmattir. eskiden sizin tanidiklariniz tanidiklari x kisine sizi yakistirir ve mutlu olacaginiza inandiklarindan sizi tanistirmak suretiyle kizi teyzesiyle erkegi de halasiyla bulusmaya gonderirlerdi. bunun bi level onceki hali, kiz erkek birbiri hic gormeden damat tarafi uygun kizi kendisi begenir kendilerine gelin alacaklari icin guclu kuvvetli dayanikli bi kiza gorucu giderdi. bazi sorular sorulurdu, misal bi tutam toz getirmesi istenirdi. eger gelin tozu getirirse testi gecemez evde kalirdi. eger toz istendiginde kusura bakmayin bizim evde toz yoktur derse testi gecer, baska bi kac sorudan da tatmin edici cevaplar alinirsa ogullarina layik gorurler, kizi ister alir ve dugun yaparlardi. erkek ilk kez yuz gorumlugunu takip duvagi kaldirdiginda tanisirdi esiyle.

    simdi bu programlarda es adayiyla topluluk icinde tanisma adeti surduruluyor gibi yapiliyor ama reyting ugruna yozlastiriliyor. tabi ki devir degisti, insan sayisi cok cogaldi bi kere. insanlarin secici olma avantaji oldu artik. eskiden iyi yemek yapar, temiz titiz, kalcalati genis iyi dogurur diye begenilirken, gunumuzde oncelik maddiyat oldu. evi var mi arabasi var mi, tapusunu üstüme yap... oyle vahşet seyler oluyor ki, haberde okudum, kadinin biri erkege ayak numarasini soruyor. acaba bu bilginin sadece kendisi ve uc bes kiz arkadasinin bildigi gizli bir sifre falan mi zannediyor aklim almiyor. mesela o kadin acaba ertesi gun hic utanmadan programa cikmis midir pek merak ediyorum.

    burdan yazdiklarimizi okuyan ve birseyleri degistirmeye gucu yeten birileri varsa rica ediyorum, bir standart getirsinler adaylara. avam takimindan kimse gelmesin. efendi adamlar efendi hanimlarla seviyeli muhabbet edip gorussunler. bunlari cekirdek citleyip izlemek isteyenler de oturup izlesin. komsunun bekar ogluna kiz baksin, ne diyim...

mesaj gönder