1. batı astrolojisi burçlar kuşağında yer alan 12 burcun, çift karakterli yapıda olan dört burcundan birisidir. yılın 22 kasım ila 22 aralık tarihleri arasındaki süreci kapsamaktadır. yönetici gezegeni jüpiter, elementi ateştir. yunanca ismi toxotes; latince ve uluslararası çapta daha çok bilinen adı segittarius'dur.

    yay burcu olan insanlar, genel olarak ideallerine bağlı, özgürlüklerine düşkün, sosyal, uyumlu, enerjik ama aynı zamanda karmaşık ve değişken karakter özelliklerine sahiptirler.

    merak eden ve merak ettikleri şeylerin peşinde koşan, keşfetmeye çalışan insanlar olarak göze çarparlar. sosyal hayatta saf ve samimi yapıları ile dikkat çeken yaylar, yeni insanlarla tanışma konusunda açgözlü bir tavır içerisindedirler. genellikle karşılarındaki insanların da kendileri gibi saf ve samimi oldukları önyargısını taşırlar. tartışma ve iletişim hususlarında girişkendirler.

    yay burçları, eğer kafalarını iyi kullanır ve sahip oldukları potansiyelleri iyi değerlendirebilirlerse büyük başarılar elde edebilirler.

    birikim elde etme bakımından iki tür yay burcu insanı vardır. biri maddiyata, diğeri ise daha çok maneviyata önem veren yay burcudur.

    icat çıkarmakta bunların üzerine yoktur; geleneksel düşüncelerden ve geleneklere bağlı kalmaktan hoşlanmazlar. değişime açıktırlar. sorumluluk sahibi ve kendine güvenen karakterlerdir, ama - benim gibi - birçoğu da 30'undan önce tam anlamıyla olgunluğa erişemez.

    ayrıca;

    çin oyunları devreye girip batı astrolojisi mensubu 12 burç sisteminin içerisine 13. burç olarak (bkz: yılan burcu) nu sokmaya çalışmaktadırlar. yılan burcu, yay burcu'nu bölmek üzere dış mihraklarca oynanan aşağılık bir oyundur ^:gb^

    (bkz: diren yay burcu) (bkz: kimse segittarius'un gücünü test etmeye kalkışmasın)

mesaj gönder