1. izmir'de sabancı kültür merkezinde izlediğim ama hiç beğenmediğim oyun. yer yer spoiler var!!!!!!!!!

    doğruya doğru oyuna sırf haluk bilginer'i izlemek için gittim. ehh haluk bilgineri izledik iyi güzel de oyundan zevk alamadıktan sonra bir şey değişmedi. oyunun tamamı tam bir halay kırıklığı yarattı.

    salon zaten küçük mikrofonla oynamazlar diye tahmin ediyordum ki nitekim öyle de oldu. ama kötü oldu. ilk perdenin 15-20 dakikasını zaten duyamadık. içlerine içlerine oynadılar sanki. genç erkek oyuncu üzgünüm ama sesini mırıltı şeklinde duydum ne tepkileri düzgündü ne de diyalogları. karşısındaki kadın oyuncu bu durumu fark edip sesini yükseltmeye çalıştı ise de bir çare olamadı. haluk bilginer gelsin bakalım durum değişir diye bekledim ama ne çare onda da farklı bir şey olmadı.

    ilk perde bir şekilde bitti. hadi ikinci perde daha güzel olur derken o daha büyük bir hayal kırıklığı. hiçbir şey olmadı yok artık böyle bitirmezler derken bitiş.

    oyunda küfürlü replikler var. herkes küfrediyor bakıyorum sanki sadece söylemek için söylüyorlar ne hissettiklerini anlamak mümkün değil ne bir kızgınlık ne öfke ne de başka bir his. bir şeyler devirmek gerekiyor. elinin ucuyla devirmeler. öpüşmeleri gerekiyor samimiyetsiz sarılmalar. ara sıra replikler unutuldu haluk bilginer hissettirmedi ama neredeyse bütün oyunun yükünü sırtlayan kadın oyuncunun ne yaptığına anlam veremedim üzgünüm.

    haluk bilginerin de yükselip yükselip durulduğu komik şeyler söylediği kısımlar vardı. yine de en fazla tatlı hayattaki ihsan rolü gözümün önüne geldi farklı bir şey göremedim.

    genç oyuncuya dair söylemek istediğim tek şey sesini duyur nolur!

    oyuna dair tek beğendiğim şey dekor ki ben ilk defa sahnede akan su, yanan ocak gördüm. oyunda makarna yapılıyordu sosa katılan sarımsağın kokusu burnumuza kadar geldi. sarımsaktan nefret eden ben bu durumu çok sevdim. zaten oyuncu yaptığı sosu afiyetle de yedi.

    gitmesem de bir şey kaybetmezmişim şaşırdım ve üzüldüm doğrusu.

    edit: evet oyun hem halay hem hayal kırıklığı yarattı. ben de isterdim oyundan çıktığımda aldığım zevkle halay çekeyim ama olmadı.

mesaj gönder