1. arkadaşlarla bir ara geldiğimizde hem sormaktan hem de cevaplamaktan pek keyif aldığım sorulardır. o sebeptendir ki bu başlığı pek sık işgal edeceğim. yalnız cevapları bulan arkadaşlardan ricam buraya yazmamalarıdır. aslında başlıkta sadece sorula toplansa daha da şık olabilir. soruyu soran kişiye mesaj atarak cevabınızı teyit edebilir ve ödülünüzü alabilirsiniz. bu sorunun ödülü otlu peynirliden kazandığım çikolatadır. fakat çözen arkadaşlar ( ya da ilk çözen kimse) bir sonra ki soruyu sorup aynı ödülü ortaya koyarsa da belki hoş bir gelenek olabilir. neyse şimdi başlığın ikinci sorusu ile devam edelim:

    dünya galaktik bir imparatorluk tarafından işgal ediliyor. imparatorluğun amacı dünyanın kaynaklarını kullanıp burayı bir sömürge gezegen haline getirmek. fakat imparatorluk kanunlarına göre gelişmiş canlı formlarının yaşadığı gezegenleri istila etmeleri yasak. bu yüzden insanlığa gelişmiş bir canlı formu olduklarını ispatlamak için bir şans veriyorlar. insan medeniyetinin en zeki 10 kişisi seçilip uzaylıların gemisine test için bindiriliyor. ve evet siz de o on kişiden birisiniz. test ise şu şekilde: yarın gece bu on kişi tek sıra halinde arka arkaya bir merdivene dizilecek. herkes sadece kendi önündeki görebilir bir durumda iken herkesin kafasına birer şapka takılacak. bu şapkalar ya siyah ya da beyaz renkteler. kimse kendi kafasındaki şapkanın rengini bilmiyor. fakat kendinden sonraki herkesin şapkalarını görebiliyor. şapkaların renkleri arasında ise hiç bir düzen yok sadece biri yahut hepsi beyaz olabilir. aynı şekilde hepsi siyah da olabilir. uzaylılar en arkadan başlayarak herkese sıra ile şapkasının rengini soruyor. insanların şapka renkleri dışında bir şey söylemeleri ya da birbirleri ile bunun dışında bir iletişime geçmeleri yasak. testin sonunda sadece bir hata yapma şansınız var en az dokuz kişi şapkasının rengini bilmiş olmalı. ve size bir plan yapmanız için yarın geceye kadar süre tanınıyor. eğer testten başarı ile ayrılamazsanız bütün gezegen istila edilecek.

    biraz zor bir sorudur ama çok keyiflidir. cevabı bulan arkadaşlar bana mesaj atabilir. isterlerse bulamayan arkadaşlar da atabilir.

    (soru çözüldü editi)
    çözenler:
    lelouch
    hain kunduz

mesaj gönder