• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.65)
mr. nobody - jaco van dormael
başlıkta bahsi geçen bay hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki némo adlı bir adam. ölüm döşeğindeki némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. tren kalkmak üzeredir. annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar....
  1. bana biraz da (bkz: şahane hatalar - heather mcelhatton) kitabını hatırlattı. yaptığın/ yapacağın seçimlere göre hayatının alacağı yol/ yollar.

    bazen geleceğimizle ilgili kararlar vermeye çalışırken kafayı yeme raddesine gelip depresyona bile girebiliriz. çünkü yapacağımız seçimlere göre şekillenir hayatımız. yani bir nevi bizi biz yapan yapmış olduğumuz/ yapacağımız seçimlerdir. filmdeki karakterimizin ebeveylerinin ayrılık kararı alması sonucu hayatını hangisinin yanında geçireceğine dair seçim yapmaya zorlanmasıyla başlıyor her şey. annesini seçtiğinde, yapmış olduğu seçim sonucu yaşacağı hayatı, aşkları, işleri ve saire, babasını seçtiğinde, yapmış olduğu seçim sonucu yaşayacağı hayatı, aşkları, sorunları vs. bu kadar karışık seçim yumağının oluşturduğu hayatları vermede filmin kurgusu alkışı hak ediyor. çekimleri de ayrı bir kalite. seçeneklerimizin kısıtlı olduğunu düşündüğümüz zamanlarda gerçekten de farkına varamadığımız başka bir seçenek var olabilir. ama neyi seçersen seç hayat hep olacağına varır, felsefesi güdüyor ya da ben öyle anladım. ayrıca satrançtaki zugzwang terimiyle birçok insanın tanışmasına vesile olmuştur.

    (bkz: zugzwang)
    hubot

mesaj gönder