1. çok ilginç bir şekilde 'federal sisteme' yol açma ihtimalinin olduğu tartışması bugünlerde, halkoylamasına 2 gün kala başladı. kardeşim 3 aydır aklınız neredeydi? merak ediyorum bahçeli 3 aydır uykuya yattı da yeni mi uyandı?

    akp'nin parti programının 35. maddesini yeni mi okudu acaba bahçeli? yine merak ediyorum, 2002'de seçildiği dönemden sonra 7 haziran 2015 seçimlerine kadar sağda solda sürekli başkanlık sistemini, eyalet sistemini, ademimerkeziyetçiliği ve tabii olarak büyük orta doğu projesini defalarca anan erdoğan'ın konuşmalarını hiç mi okumadı, dinlemedi? link vermeye lüzum duymuyorum çünkü yüzlerce yazı, video var internette.

    yine son günlerde dile gelmeye başlayan değişiklik paketindeki 123. maddeyi hiç mi okumadı bahçeli? bizzat cumhurbaşkanına kamu tüzel kişiliği kurma yetkisi veren bu maddeyi, bahçeli'nin yanındaki danışmanlardan hiç kimse mi okumadı? evet bu doğrudan federal yapıya götürmez bu ülkeyi ama birleşik belediyelerle oluşturulmuş yeni bir üst belediye kurma imkanı tanımaz mı? ihtimal dahilinde tabii ki, tanıyabilir. doğrudan olmasa da dolaylı yoldan bu kapıyı açar. basit bir şeyden bahsetmiyor madde, kamu tüzel kişiliği kurmaktan bahsediyor.

    her fırsatta üniter yapı vurgusunu yineleyen ve çözüm sürecine karşı olan bahçeli, bu sistemin evet çıkması halinde eyalet sistemine kapı açacağını hiç mi görmedi? 20-30 sene önce çözüm süreci denen zımbırtının yaşanacağını söyleseler herkes güler geçerdi. ancak uygun zeminde, doğru propaganda ve medyanın yönetimiyle her şey mümkün artık bu çağda. bundan 15-20 sene sonra, yine uygun bir propaganda ile ve osmanlı'daki eyalet sisteminin de anlatılmasıyla koyulacak sosla, bu ülke bölünmeye götürülmez mi? mesele akp'nin bunu isteyip istememesi değil. en iyi niyetli parti bile olsalar bir gün nasıl olsa iktidardan inecekler. gelecek iktidar sahiplerinin iyi niyetini kim garanti edebilir?

    peki hadi hiçbir şeyi bilmiyordu da bahçeli, gazi paşa'nın şu sözlerini de mi bilmiyordu: "Amerikan sistemini (başkanlık) memleketimizde uygulamayı hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz biçimde cumhurbaşkanlığıyla başbakanlığı birleştirmeyi asla düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim."

    gazi paşa yine bir yerde de şunu söylüyor: "Şaşarım o efendilerin perişan akıllarına! Hep biliyoruz ki memleketimizin başına gelen felaketlerin çoğu şahsi idareden gelmiştir. Bu kadar geri kalmamızın başlıca nedenlerinden biri de odur. Biz öteden beri böyle bir idareyi bertaraf etmek için mücadele ettik."

    bunları bahçeli bilmiyor muydu? peki biliyordu da başka hesabı mı vardı? başka hesabı da varsa halkoylamasına 2 gün kala neden suyu bulandırdı?
    ae

mesaj gönder