1. aksilik olmazsa birkaç sene daha kalacağım şehir.en sevdiğim yeri sahili.yalnız kalmak için de kalabalığa karışmak için de oldukça kullanışlı.özellikle denizevleri ve atakum sahilinde pek çok kafe barındırır.
    yanılmıyorsam eski adı çiftlik yeni adı istiklal olan uzunca bir caddesi vardır.küçük şehirlerde olur ya meşhur bir cadde benim açımdan bu cadde öyle bir konumda.yemek yiyebileceğiniz büfeler,alışveriş yapabileceğiniz mağazalar bu cadde üzerinde mevcuttur.gayet hareketlidir.geçen sene yapılan çalışmalardan sonra araç trafiğine kapatılıp açık hava avm'sine çevrilmiştir.
    bunlar dışında küçük bir arkeoloji müzesi ve gazi müzesi vardır.arkeoloji müzesi tramvayın cumhuriyet meydanı adlı durağının hemen dibindedir.gazi müzesi ise cumhuriyet meydanında mecidiyenin hemen girişinde yer alır.gazi müzesi en son ücretsizdi ama geçen seneden beri gitmediğim için bu konu hakkında kesin bir bilgi veremiyorum.
    bunlar dışında pek çok yer ve güzellik var samsunda ama benim bahsetmek istediğim son bir yer kaldı orası da atatürk kültür merkezi.burası devlet opera ve balesinin etkinliklerine de sahne olduğu için buradan bahsetmek istedim.sene içinde en azından 4-5 yeni gösteriye gidebilirsiniz.salon neredeyse her zaman doludur.bilet fiyatları çok uygundur.yani gezmek,yemek,içmek ,sinema dışında daha farklı bir faaliyet yapmak istiyorsanız burada bale,opera ,konser gibi etkinliklere rahatlıkla katılabilirsiniz.benim açımdan böyle bir alternatif oluşturması sevilmek için yeter de artar bile.

mesaj gönder