1. chp bugün 14'30'da referandumun iptali için başvuracakmış. doğru bir taktik olup olmadığına emin olamıyorum. korkarım ki referandum tekrarlanırsa chp antipatisi alevlenecek ve daha güçlü bir evet çıkma olasılığı belirecek. bunun yerine şaibeli yerlerde oylamayı tekrarlatma yoluna gidilebilirdi belki...

    iktidar tetikçisi fatih tezcan ise mühürsüz pusula olayını (kendi deyimiyle) kripto-fetöcülere yıkma girişimlerine başladı beklendiği üzere. ulan mühürsüz oyların geçerli sayılması için başvuran akp, kabul eden de ysk, ki 11 üyesinin 8'ini atayalı daha 1 sene olmamış. 7'sini darbe ertesinde atamışsın. bunların içinde hala kripto-fetöcü var diyorsan, bırak git memleketi felan yönetme zaten gerzek! neyin tatavasını yapıyosun?

    bunun yanında usulsüzlükle ilgili yeni haberler geliyor. herkes takip ediyordur ama yine de bulunsun.

    en acayibi şu: mühürsüz pusulalarla ilgili ysk'nın almış olduğu resmi bir karar yok! ilgili çiğdem toker yazısı. alıntı:

    "...
    Kararın hiçbir yerinde hem de bu ifade geçmiyor. Acaba neden? Başkan Güven dışındaki üyeler bu karara imza atmak istememiş olabilir mi? Yoksa skandal büyük mü? Yoksa skandal tahmin edilenden büyük mü? Ülkenin ve toplumun geleceğini şekillendirecek bu kadar yaşamsal bir olayda, öyle sahtecilik iddiaları ortaya atılıyor ki, eski deyimle “şüyuu vukuundan beter”. Bir iddiaya göre AKP ilçe örgütlerinde daha önce YSK’den alınmış mühürsüz filigranlı pusulalara “evet” basılarak üyelere dağıtılmış, pazar günü bunların sandık kurulunun vereceği mühürlü pusulayla değiştirilmesi istenmiş. İddia sahipleri, mühürlü pusulaları ilçeye götürenlere ödeme yapıldığını konuşuyor. Bu iddialar nereden mi çıkıyor? Önceden hazırlanmış mühürsüz pusula ile mühürlü pusulanın yer değiştirdiği kuşkuları görünür olunca tabii.
    ..."

    suruç'ta bir inşaattan, yırtılıp atılmış "mühürlü" hayır oyları çıktı.

    eklemeler:

    mühürsüz oyların daha önce de geçerli sayıldığına ilişkin bilgiler var. bunlar iki nedenle olayı manüpile ediyor: 1) daha önce hiç genel geçer bir karar verilmedi, münferit kararlar verildi 2) daha aynı gün, yine akp'nin başvurusu ile, yurtdışından gelen bir sandıktaki oylar mühürsüz oldukları gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

    bu arada bu kararın ne zaman verildiği konuşuluyor. bulabildiğim bilgi, 17 civarı SMS gönderilmiş. karar muhtemelen bundan en fazla yarım saat önce alındı. yani doğuda oy sayımları başlayıp ilk sonuçlar gelmeye başladıktan sonra. yani i.melih gökçek'in doğu sandıklarından %92-95 arasında evet çıktığını twitter'dan ilan etmesi ertesinde. (ysk başkanının eşinin i.melih gökçek'in danışmanı olduğı iddia ediliyor. çok manalı ilişkiler bunlar gerçekten.)

mesaj gönder