1. ysk referandumun iptal başvurusunu reddetti. beklenen karar.

    bu süreçte, yani ysk'nın itirazları inceleme sürecinde, iktidar ve kurumları üzerindeki baskıyı somut delillerle arttırmayan muhalif medya ve siyasi partiler bence sorumluluklarını tam olarak yerine getirmemişlerdir.

    hemen "hırsızın hiç mi suçu yok" demeyin. kardeşim sen chp, sen hdp ciddi bir iddia dile getiriyorsunuz. belki hepsinde olmasa bile pek çok sandıkta görevliniz vardı. arayın tek tek görevlilerinizi, sorun bakalım, arkadaşım senin sandığında mühürsüz zarf veya pusula var mıydı? vardı. anlat bakalım nasıl oldu o iş, nereden geldi zarflar pusulalar, olağandışı bir şey dikkatini çekti mi? çekti, şöyle oldu, böyle oldu... çok basit! eğer gerçekten oy hırsızlığı olduysa iki üç tane sandık görevlisinin ifadesi yeterli olurdu.

    bunu medya da yapabilirdi. bizde araştırmacı gazetecilik denilen meslek öyle nadir ki, muhalif basın ancak demagoji yapıyor. bütün iddiaları bir dosya haline getirip ilave tanıklıklarla zenginleştirecek insan kaynağı hiç mi yok? millet twitter'da elinden geldiğince parçaları birleştirmeye, somut bir şeyler üretmeye çalışıyor. gazetelerde ve diğer mecralarda tık yok.

    bunlar yapılsa, hem sokağa çıkan insana güven duygusu aşılar, hem de ysk red kararını bu kadar kolay alamaz.

    yapılamıyorsa, yani mühürsüz pusula ve zarflar ile usulsüzlük arasında somut ilişki kurulamıyorsa, neden reddedileceğini bile bile ysk'ya başvuruyorsun, neden meclisi boykot edicez...ya da bir dakika etmicez, saçmalıklarıyla kendini komik duruma düşürüyorsun, neden sokaktaki insanın güvenini derinden sarsıyorsun?

mesaj gönder