1. 3939 kamu çalışanı 484 akademisyenin ihraç edildiği 689 sayılı khk ile yasaklanan ve maalesef halkımızın nezdinde ihraçlardan daha çok ilgi gören ve konuşulan programlardır.

    sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde medyanın insanlardaki başkalarının hayatına olan merak, takip etme, izleme, rontgenleme vs gibi özellikleri kullanılarak geliştirdikleri bu yoz format biz de ilk olarak (bkz: biri bizi gözetliyor) ve (bkz: saklambaç) ile vücut bulmuş, çirkinleşe çirkinleşe nihayet bu programlara indirgenmiştir.

    özellikle evde daha çok vakit geçiren insanları hedef kitlesi haline getiren bu programlar hayatlarımızı değiştirebildiğimiz, o kutunun başından kalkabildiğimiz, sokaklara çıkıp, hayata dair birşeyler öğrenebildiğimiz, gerçekten bilgi ve eğitim alabildiğimiz an ancak ortadan kalkabilir. birşeyi yasaklamak demek onu topyekün büyüterek geri kazanmak demektir. kaldı ki bugün bu programların kalkmasına sevinenler, yarın (bkz: 1984) deki gibi 24 saat her yerde big brother'ı izlemeye ve onun tarafından izlenmeye mecbur kalacak olanlardır. ( ki bu gidişle çok az kaldı galiba)

    bu yasaklar karanlık günlere bir adım daha yaklaşmaktır. ve bizi bu karanlıktan kurtaracak olanlar tek tek ve hızla akademilerden, kurumlardan, okullardan uzaklaştırılırken hem de...

mesaj gönder