1. vikipedia' nin devletten güçlü olduğunu da öğrendik vesselam, birilerine göre ne acizmiş koca devlet, fotoğraf paylaşımı üzerinden saçma bir metaforla koca devlet gücü ve sadece bagışçılarla ayakta duran bir site eşit güçlerde ve eşit konumlardaymış gibi lanse etmek zaten bizim egemenlerin keriz avlama yöntemi.

    devletin bekasi, devlet çıkarı gibi durumlara ülken araplara peşkeş çekilirken, orta doğu bataklığında ön almak için senin verginle yapılanlara ses çıkartacaktın. devletin kaynakları oligarşik partizan çıkarlara ve yandaş sermayeye peşkeş çekilirken "ama devlet" diyecektin.

    editlenmeye müsait bir yapı vikipedia ve yasak diye bir şeyin olmadığını adı gibi biliyor bu hükümetler ve yasak sadece devletin yasakçı kimliğini pekiştiriyor. korkulan devletin itibarı değil, ve yapılan; bir gün lahey'de bir dava açılmaması için neler yapabileceğini dünyaya göstermek, "basın yayın özgürlüğünü de hukuku da yerle yeksan ederim hala da meşru olurum" demek.

    dünya da zaten özgürlükler konusunda dipte fakat zamanın bir ruhu, bir burjuva demokrasisi ve siyasetin diyalektiği varken kimseye "beni böyle sev seveceksen" diye kabul ettiremezsiniz. güçlü devletler terörizmini gizleyebilir, zayıf devletler bunu yapamaz, güçlü devlete karşı devletçilik yapacaksak zayıf devlet terörizmini mı destekleyeceğiz. başka bir dünya mümkün. devletlere mahkum değil toplum.

mesaj gönder