1. yanaşın çakma sapyoseksüelleri tespit etmeniz için yöntem veriyorum.

    sapyoseksüel olduğunu iddia eden bir erkek varsa laf arasında tanımadığı ve genel olarak "güzel" sıfatıyla anılan birinden bahsedin. tanımadığından kasıt, daha önce hiç konuşmamış olması. o kadının zekasını-aklını-muhabbetini bilmiyor olsun yani. ünlü mankenler falan olabilir. sonra onun da fikrini sorun. kem küm ediyorsa o bir sapyoseksüeldir. kafasında "yav bu kadını bu kadar güzel buluyorlar da çok bir numarası yok ki" gibilerinden bir şey geçiyordur o an büyük ihtimalle. daha iyi ihtimalle hemen orada yapıştırır "huyunu suyunu bilmem ki" gibi bir şey. buradaki huyu suyu kısmı o kadınla entelektüel anlamda paylaşacak bir şeyinin olup olmadığı parametresi oluyor. ha yok "uff harbi güzel kadın yav ıms ıms" ediyorsa kaçın uzaklaşın.

    kadınlar için biraz daha zor. çünkü kadınlar güç sever. paranın güç getirdiğine inanan kadın paralı erkek sever. fiziksel güç seven, koruyup kollasın isteyen de heybetli birilerini sever. gücün bilgi olduğunu düşünen kadın akıllı erkek sever. ki bunu da sapyoseksüellikle karıştırıyor olabilir. oysa bunlar ayrı ayrı şeylerdir. sapyoseksüel kadın bilgisinin güç getirmediği erkekten de hoşlanabilir. mesela zengin ve meşhur olmadan önce picasso'ya cinsel yakınlık hissedebilen kadına sapyoseksüel denebilir. zengin ve meşhur olduktan sonra picasso'yu seven kadın sadece picasso'nun bilgisiyle harmanlanmış sanatsal otoritesini seviyordur. bunlar daha çok mark zuckerberg, elon musk, siyasi figürler, akademik kimseler, meşhur sanatçılar gibi bilgisinden güç alan insanlardan hoşlanır, onları sempatik bulur. ki bu en çok ünlü müzisyenlere karşı görülür. karıştırılmaması gerekir.

    ilk bakışta da tespit etmesi zordur, ancak keskin bir gözden kaçmaz. basit mantıkla; bilginizi henüz güce dönüştürmemiş olduğunuz halde (veya gücünüz varsa bile haberi olmadığı halde) sizi dinlemekten zevk alan, size yakınlık gösteren, sizin de onu sevmeniz için de kendi bilgisini size sunan, bundan da zevk alan bir kadın bulursanız o gerçekten sapyoseksüeldir.

mesaj gönder