1. koyunları bir arada tutmak ve yönlendirmek için çoban köpeği ne işe yarıyorsa o işe diye cevaplayacağım soru. yok insanlar çok medeniymiş teknoloji çok gelişmişmiş.

    kabilelik döneminde diğer kabilelere karşı kendilerini korumak bir arada bulunmak için yaratılmış bir sembolden hala kurtulamamış insanlık. amerikan bayrağı kutsalmış. sebep. biz vahşiyiz diğer insanlardan üstünüz ve onları sömürmeye hakkımız var. buna devam edebilmek için birarada bulunmalıyız. nasıl birarada bulunabiliriz bir bayrak altında. o zaman kutsaldır.

    bir su birikintisine tek hücreli canlılar atıldığında kümeler oluşturup hayatta kalma şanslarını arttırmaya çalışır. insanların bu evrenin hakimlerinin bu tek hücrelilerden bir farkı yok bence. dünyanın bazı yerlerine kümelenmişler ve bir bayrak altında toplanmışlar.

    insanlık çok geliştiyse ve düşünen bir hayvansa bence tek hücrelilerden farklı davranabilirdi. şimdi diyelim ki ben rusyada doğdum. rus bayrağı kutsal dediler ben buna inandım ve bu bayrak için diğer insanları öldürdüm. ama almanyada doğmuş olsaydım bu sefer başka bir bayrak için kutsal diyecektim. milliyetçilik tedavisi imkansıza yakın bir hastalıktır.

    tüm insanlar eşittir. dünyada tüm insanlara yetecek besin ve ev yani barınak var. dünyadaki tüm sınırlar kaldırılır ve insanlar barış içinde yaşarlarsa ben o zaman inanırım insanın üstün canlı olduğuna.

    bayrak tıpkı din gibi insanları koyun gibi yönlendirmek için kullanılan bir araçtır.

mesaj gönder