1. yukarıda yazanların hepsi ielts için de geçerli.

    olayı daha heyecanlı ve zevkli hale getirmek için şu yolda denenebilir. mesela önceden izlediğiniz bir dizi ya da filmin senaryosunu internetten indirin. anlayana kadar okuyun, sindirin iyice. sonra diziyi ya da filmi açın önce türkçe altyazıyla izleyin ki senaryoyu okurken kafanızda yaptığınız çeviri ile çevirmenin yaptığı çevirinin uygunluğuna bakın, sonra ingilizce alt yazıyla izleyin. sonra alt yazıyı kaldırıp yazısız olarak izleyin ve izlerken artık tamamiyle aşina olduğunuz senaryoyu karakterlerle birlikte söyleyin. yüksek sesle söyleyin ki telaffuzunuzu duyabilin. böylelikle hem reading, hem speaking, hem listening, hem de kelime çalışmış olacaksınız. bu yöntemi genelde uzak doğulu arkadaşlarımız uyguluyorlar ve gmat-gre gibi sınavlardan anadilinde girenler haricinde en yüksek puanı alanlar bunlar oluyor.

    şu ana kadar ingilizceyle iligili öğrendiğim tek şey varsa o da bolca kelime öğrenmek. ne kadar kelime bilirseniz bir dile o kadar hakim olursunuz.

    kelime öğrenmek için:
    senaryo okunabilir,
    başlangıç için ingilizce seviyesi düşük romanlar ya da hikayeler okunabilir,
    wikipedianın; simple english wikipedia sayfası var burada 112.480 tane makale var karıştır karıştır oku.
    telefondan ya da browserdan kelime çalışmak isteyenler için memrise diye program var öneririm. farklı bir kelime öğretme tarzı var ve akılda kalıcı oluyor. birçok kelime kurslarına sahip. (bilmeniz gereken kelimeler, irregular verbs, phrasal verbs, toefl verbs... gibi)
    hubot

mesaj gönder