1. ermeni olayları sırasında (fransız desteği ile çıkan isyan ve bölücü ermeni şiddet hareketinden bahsediyorum) kurunun yanında yaşın da yandığı, ve evet Krikor Zohrab gibi bu şekilde ölmeyi hak etmeyen entelektüel insanların da bu bölücülerle birlikte öldürüldüğü dönemin başlangıç tarihidir. ama sözde ermeni soykırımı iddiası ile bu ölen aydınları bağdaştırmak ne derece doğru olur? sorusunu sordurur.

    zira sözde ermeni soykırımında bahsedilen mesnetsiz rakamlar ile bu aydınların ne alakası vardır?
    düşünmenin suç olarak kabul edildiği mide bulandırıcı zihniyeti takip eden aydınların katledildiği bu süreci ermeni katliamına bağlamak ayıptır. aynı iğrenç zihniyet mustafa kemal'i de öldürmek istemiş, uğur mumcu'ları, ahmet taner kışlalı'ları, hrant'ları, necip'leri^:necip hablemitoğlu^ ve nicelerini katletmemiş midir?

    iş bu noktada, bu ölümler, mesnetsiz ve siyasi bir iddia olan sözde ermeni soykırımından ziyade, aydınların düşünüyor diye öldürülmesi başlığı altında incelenmemeli midir?

    kısacası söz ettiğimiz aydınlar ise, bunu sözde ermeni soykırımına atfedip, durumu saçma bir yere götürmek yerine türkiye'nin ^:geçmiş ve günümüz itibarı ile^ ne derece fikri hür olmayan bir ülke olduğundan bahsetmek gerekmektedir.
    zira fransızları arkalarına alıp doğuda çoluğu çocuğu katleden ermeni çetelerinin öldürülmesi/katledilmesi/sürgün edilmesi olayları ile başlayan süreçte yaş olarak yanmaları insan olan herkesi üzer. anlamak isteyene..

    edit=forum tarzı yorum yapıp formatın darmaduman edilmesine katkıta bulunmamak için cevap niteliğinde yorum yazmıyorum. (#21158)
    edit 2= konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen tüm insanlara haddim olmayarak kazım paşa'nın ilgili kitabını öneririm. zira tarihi yaşayan kişiden gerçekleri öğrenmenin dayanılmaz hafifliği durumu söz konusu

mesaj gönder