1. olay tamamen savunma olayıdır güzel kardeşim.
    üstüne atılan bir bok var ülke olarak, o boku temizlemeye çalışmaktır. kimse ermeni sabilerin, bigünahların hakkını gasp etmiyor.
    dönemi yaşayan ermenilerin ve/veya türklerin anlattıklarından ibaret değil olaylar. anlatılanlardan ziyade rakamları/belgeleri analiz etmek lazım. hoş sözde soykırım'ı iddia edenlerin elinde belge niteliğinde bir evraktan çok, "anı" , "hatıra" olduğundan mütevellit türkiye cumhuriyeti arşivlerinde bulunan belgelerin;

    "bak kardeşim o dönem öyle bir kalleşlik yapıldı ki millet-i sadıka dediğimiz vatandaşlarımız, çocuklarımızı emanet ettiğimiz adamlar, toprak sevdası ile başkaldırıp, çocuklarımızı kesmeye başladılar. biz de tehcir yasası çıkarttık, zira sevdiğimin memleketinde hitler'e bağlayıp topyekün kesse idik soykırım yapmış olurduk, kaldı ki o dönem osmanlı'ya ait olan suriye topraklarına gönderdik.. kimi gönderdik? tüm ermenileri mi? hayır. "

    diye bas bas bağırıyor olması, tabiki de senin çok da sallamadığın memleketini inek gibi sağmak isteyenlerin de umurunda olmayacaktır. siyaset böyle bir bok idi değil mi??

    !---- spoiler ----!

    Adana‘da 14 bin Ermeni tehcire gönderilirken 16 bin Ermeni yerinde kaldı.
    Harput‘ta 51 bin Ermeni tehcire gönderilirken 4 bin Ermeni yerinde kaldı.
    Sivas’ta 136 bin 84 Ermeni tehcire gönderilirken 6 bin 55 Ermeni yerinde kaldı.
    Afyon‘da 5 bin 769 Ermeni tehcire gönderilirken 2 bin 222 Ermeni yerinde kaldı.

    !---- spoiler ----!

    ha ne oldu? tehcir esnasında insanlık ayıbı katliamlar vuku buldu, kurunun yanında yaş da yandı. lakin senin ataların ortada hiçbir şey yokken^:paylaşılacak beleş toprak hariç^, ruslar ve fransızların da desteklerini alarak (bkz: el siki ile gerdeğe girmek) vatan toprağıma göz dikip terör eylemleri yaparak köylerde, mahallelerde masum insanımı katletmelerine rağmen, sen de mesnetsiz bir şekilde kendi atalarının kusurunu görmezden gelip yalan yanlış veriler ile türkler soykırım yaptı rererörö demek yerine, "biz şu hataları yapmışız siz de şunları" deseniz de, biz de kendimizi savunma gereği duymayıp özür dilesek.

    lütfen tarihçilerin, ve tarihi yaşayanların belge niteliğindeki kitaplarını ve şu yazıyı bir zahmet okuyun.

    son olarak evet, mezalimin dili,dini,ırkı olmaz.. hayisiyeti de olmaz..

mesaj gönder