1. ekpe udoh'un çılgınlaştığı maç. panathinaikos maçında da çok mükemmel oynamıştı ama bogdanovic'in müthiş oyunu udoh'un müthiş performansını gölgede bırakmıştı. udoh panathinaikos maçında da çok iyi savunma yapmıştı. özellikle pana maçında bir pozisyon var ekpe arka arkaya önce bourousis'i sonra gabriel'i blokluyor, hemde bourousis o pozisyonda steps yapıyordu. tabii pana maçlarında bogdanovic işi çok fazla abarttığı için ekpe udoh'un yaptıkları çok konuşulmadı ki bogdanovic'in o performansı sonrası konuşulmaması çok normal. ama bu akşam bogdanovic'e sürekli ikili sıkıştırma gelince, yine çok iyi oynadı ama pana serisindeki gibi oynayamadı. zaten bu kadar ikili sıkıştırmaya karşı yine pana maçı gibi oynasaydı çok farklı yerlerde olurdu.

    müthiş bir savunma ve ekpe udoh sayesinde her maç 85-90'larda gezen real madrid'i 75 sayıda tutmayı başardık ki sonlara doğru çok fazla zamanı durdurup faul attılar.

    aslında herkes gerçekten çok iyi oynadı. datome biraz sırıtsa bile herkes genel olarak iyiydi ama ekpe udoh çok iyi olunca diğerlerinin performansları göze batmıyor. mesela üçlüğü sürekli riske edilen, sezon içinde çoğu maçta üçlük konusunda sıkıntı yaşayan kalinic kritik şutları soktu ve 2/5 üçlük ile 12 sayı 6 asist, 4 top çalma ile oynadı. 4 top çalma boru değil. bunları yaparken de sadece 1.5 dk dinlendi 38 küsür dakika oyundaydı. birde istatistiklere yansımayan inanılmaz savunması var. bogdanovic'te aynı şekilde o kadar ikili sıkıştırmaya, savunmaya rağmen 14 sayıyla oynadı. aynı şekilde vesely'de 12 sayıyla oynadı ve geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 10/1 falan serbest atış atan adam bugün 2/2 serbest atış attı, 3 tanede asist yaptı. fakat ekpe udoh'un 18 sayı 12 ribaund 8 asist 2 top çalma 2 blokluk tüm herkesin önüne geçen müthiş bir performansı var. aynı kalinic gibi o da sadece 1.5 dakika dinlendi tüm bunları yaparken. müthiş bir oyuncu, müthiş bir karakter. zaten 36 verimlilik puanıyla mvp oldu. ayrıca bir uzuna göre 8 asist nedir ya ?

    rakipte ise sergio llull 28 sayı attı ama yetmedi çünkü tek başına oynadı. carrol ve llull dışında kimseyi oynatmadı fenerbahçe. efsanevi bir savunma yaptı. carrol zaten ne yaparsan yap üçlüğü atan biri. llull'u zaten söylemeye gerek yok.

    bu arada fenerbahçe sadece 8 oyuncuyla oynarken real madrid 11 kişi ile oynadı. zaten fenerbahçe'nin rotasyon imkanı real madrid'e göre çok daha az ama bu bile engel olmadı müthiş oyuna.

mesaj gönder