1. bir iki ön bilgilendirme ile başlayayım. sanırım şu güne kadar youreads'in genel işleyişi ile ilgili bir tartışma konusu olmadıkça birinin nick altına yazdığım olmadı. ruhsuzkozmonotu da ne gerçek hayatta ne de burada tanıyorum. merhabam bile yok.

    şimdi, herşeyi anlarım. youreads'in yönetim tarzını, işleyişini yanlış buluyor, değiştirilmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. benim de var tonla eleştirim. ama birinin tarzını, tavrını eleştirirken sürekli "birinin sevgilisi" etiketi altından vurmak nedir? ruhsuz kozmonot yaptıklarında sevgilisinin adının ardına mı saklanıyor? en azından ben böyle bir şey görmedim. meselenin aslının bu olduğunu düşünenler açık şekilde durumu anlatmalı. kadın hakları söz konusu olduğunda tonla sözü olanlar bunun yapılmasında bir beis görmezken kadını her daim etiketleme kolaycılığı ile yaşayanlar burada da yine bu kolaycılıkla hareket ediyor sanırım. ilkel ve ikiyüzlü bir yaklaşım bu.

    bu insanlar, anladığım kadarıyla bir kaç kişi, bir arkadaş grubu olarak bir hayal kurdular, para ve emek verdiler, ortaya bu site çıktı. bizler de geldik, yazıp çiziyoruz. üç kural belirlemişler, belki sana, bana göre saçma; ama başlangıçtaki hayalleri bu kuralları doğurmuş. eksiği gediğiyle uygulamaya çalışıyorlar.

    karargahı bombalamak iyidir ama yerine ne inşa edeceklerini bilmeyenler sadece yıkıcı olmakla kalır... ilerici değil.
    mesut

mesaj gönder