1. uzun zaman yazdım orada. yetmedi radyosunda program yapıp az bilinen bir müzik türünü anlatmaya çalıştım. güzel şeyler gördük. buna karşılık son zamanlarda tuhaflıklar ve anlaşılmaz yönetim biçimleriyle karşılaştık.

    kanzuk isimli bir yöneticisi var oranın. uzun zamandır izliyordum tutumlarını. bir çok yanlış iş yaptı.

    ilk örnek, kendisinin nick altına olumsuz bir yazı yazılan bir kadının kanzuk'u fiilen tanıyor olmasından mütevellit yazıyı yazan erkeğin önce çaylak edilmesi, sonra da sürekli bu duruma itiraz ederek kanzuk'tan açıklama istemesi sonucu sözlükten uçurulması oldu. yani kanzuk'u gerçekten tanıyorsan yazar bile uçurtabilirsin. işe bak!!!

    ikinci örnek, webrazzi denen siteyle ilgili yazılan olumsuz bir yazının mahkeme kararı bile olmaksızın ticari itibar ve bir şikayet varmış gibi gerekçe gösterilerek silinmesi, yazarının da önce çaylak edilmesi sonra da yanılmıyorsam uçurulması oldu.

    üçüncü örnek, sözlük tasarımı ve kullanıcı sözleşmesinin kanzuk tarafından tek yanlı hazırlanarak, yazarların yazdıklarını kendi malıymış gibi kullanması oldu. bunun üzerine bir çok yazar 1 milyondan fazla entry silerek ekşi sözlük'ten uzaklaştı.

    dördüncü örnek, koru hastanesine ilişkin olayda yaşandı. bu hastanede doğan bir bebeğin başından geçenlerin anlatıldığı bir entry mahkeme kararı olmaksızın şikayet var denilerek silindi. yazarı da yetersiz enrty profili gerekçe gösterilerek hesabı kapatıldı.

    bir süredir bu olayları izliyor ve ekşi sözlüğün olumsuz yönde değişen tutumunu ve porfilini bizzat gözlemliyordum. son olayda bebeğin başına gelenleri görünce ve kanzuk'un mazlum ve ezilenden yana olmak yerine, para ve güç sahiplerinden yana duran tavrını anlayınca yıllarca yazdığım yerden adeta iğrendim ve kanzuk başlığı altına sert sözler içeren bir yazı yazdım. yazı daha sol frame denen yere düşmeden silindi. belli ki ya kendisi başlığını gözlüyordu ya da birini tutmuş gözletiyordu. olumsuz yazılar anında siliniyordu. silinen yazımı daha sert ifadelerle düzenleyip yeniden gönderdim. yıllardır bir çok sert eleştiri yazmış olsam da bir şey olmamışken bu yazı sonrası lanetli denen statüde çaylak ilan edildim. belli ki kanzuk'un ticari irtibatını zedelemişim. bu önemli değil benim için ama meğer sadece bana değilmiş bu tutum. kanzuk denenin başlığı altına olumsuz yazan, eleştiren ve biraz dozunu aşan bütün yazarlar ya çaylak edilmiş ya da uçurulmuş sözlükten. halen de uçuruluyor. kanzuk başlığına yazanları takip edin ve görün.

    bu durum sonrası artık orada kalmak tamamen anlamsızdı. iş artık sanal zorbalığa kadar gitmişti. yaklaşık 2 bin tane yazımı sildim ve altı yıl yazarlık ve üç yıl dj olarak keyifle müzik yayını yaptığım ekşi sözlük'ü bıraktım. bu yazıların bir kısmında çok nadide bilgiler, tarihi gerçekler, sanata ilişkin derin bilgiler, yayınlarda çok az bilinen müzikal olayların anlatımı vardı. zaten "birileri belki bunları okur, dinler ve bilgilenir" diyerek yazmış, söylemiştim onları. anladım ki bu yazılar ve diğer bütün yazılar, kötü niyetli kanzuk'un cebini dolduruyor ve onu gibi sansürcüleri palazlandırıyor. çok yanlıştı bu, bana uygun değildi...

    kanzuk varken oraya gitmek, orada yazmak hiç akıllıca değil. buradan bütün ekşi sözlük yazarlarına orada yazmayı bırakmalarını önermek istiyorum. biliyorum ki siz yazmazsanız kazançları azalacak veya bitecek, kazançları azalınca da yanlışlarını düşünecekler. aksi halde, siz ne yazarsanız yazın kanzuk ve ekibi dürümleri bol bol götürecek...

mesaj gönder