• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
pirates of the caribbean; dead men tell no tales - joachim ronning, espen sandberg
kaptan jack sparrow (johnny depp), denizde yıllar boyu yaşadığı tehlikeli maceraların ardından bir kez daha zor duruma düşmüştür. gaddar kaptan salazar (javier bardem), hayaletli gemisiyle birlikte sonunda şeytan üçgeninden kurtulmuş, karşısına çıkan tüm korsanları yok etmeye ant içmiştir. jack sparrow'un tek kurtuluş umudu, sahibine denizlerin mutlak kontrolünü veren poseidon asası'nı bulmaktır. bu zorlu yolculukta ona güzel astronom carina smyth (kaya scodelario) ve dik kafalı denizci henry (brenton thwaites) eşlik edecektir.
  1. ilk 3 film çıtayı epey yükseltmişti malum. ardından öyle bir 4. film geldi ki "bi siktirin gidin" dedirtti bana ve birçok kişiye. tamam sonuçta serinin esas kahramanı johnny depp ancak orlando bloom ve keira knightley'in seri için ne kadar önemli olduğunu farkettik 4.filmde. bu nedenle beklentilerimi düşük tutmuştum 5. film için.

    !---- spoiler ----!

    kısa bi' özetlemek gerekirse;

    filmin başında will turner ve oğlunun karşılaştığı sahneyi görüyoruz. malum will turner'ın üzerinde bir lanet var. bu laneti kırmanın tek yolu, denizlerdeki tüm lanetleri yok eden 3 dişli mızrak'ı bulmak. (varan 1)

    henry turner, mızrağı bulmak için jack sparrow'dan yardım istiyor. (varan 2)

    elbette denizlerde lanetli tek kişi will turner değil. eski ispanyol donanmacı, korsanların korkulu rüyası, acımasız kaptan "salazar" da hayalet gemisiyle ve ölü tayfasıyla mızrağın peşinde. (varan 3)

    ne tesadüf ki kaptan salazar'ın üzerindeki lanet, genç jack sparrow'un onu tuzağa düşürüp alt etmesi sonucu gelişiyor. yani salazar'ın istediği tek şey laneti kırıp jack sparrow'u yok etmek. (varan 4)

    hector barbossa'sız olur mu? olmaz. o da gemilerini salazar tehlikesinden korumak için salazar'la bir anlaşma yapıyor. bu anlaşmaya göre jack sparrow'u bulup salazar'a teslim etmesi gerekiyor. (varan 5)

    mızrağın yerini gösteren harita, cadılıkla suçlanan gökbilimci güzel bir kızda. bu kız yetimhanede büyümüş, uzaya ve yıldızlara meraklı, babasının bilim adamı olduğunu düşünen bir kız. filmimizin sonunda bu kız kimin kızı çıkıyor? elbette büyük bilim adamı hector barbossa'nın. (varan 6).

    hatırlatma: film bitti diye çıkmayın hemen. uzun bir jenerik sonrası kısa bir sahne sizi bekliyor olacak.

    kaçıranlar için bahsetmek gerekirse; will ve elizabeth yatakta mutlu bir şekilde uyurken kapı açılıyor ve içeri biri giriyor. will hayal meyal bu kişiyi görüyor ancak kabus gördüğü sanıp uyumaya devam ediyor. bu esnada kamera yeri gösteriyor. yerde ahtapot kollarına ait olduğunu sandığım birkaç parça görülüyor. denizdeki tüm lanetlerin bozulduğu düşünüldüğünde davey johns geri dönüyor diye düşünmekte bir sakınca göremiyorum.

    !---- spoiler ----!

    beklentileri düşük tuttuğumdan mıdır nedir bilmiyorum, beğendim bu filmi ben. 4. film gibi bir rezaletin ardından iyi geldi. jack sparrow, barbossa, siyah inci, eski tayfa.. bunları tekrar görmek güzeldi. salazar efsaneydi. javier bardem'in hakkını vermek gerek, iyi iş çıkarmış.

    daha fazla uzatmadan puanımı vereyim. 7.8/10.

mesaj gönder