• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.25)
pink - aniruddha roy chowdhury
üç genç kadın cinayet ve fuhuş ile suçlanır ve emekli bir avukat onları savunmak için harekete geçer.
  1. çok ama çok güzel bir film. sadece verdiği sosyal mesajlar yeter.gerisi teferruat.

    maalesef hindistan da bizim gibi burnu boktan kurtulmayan ülkelerden.insanları eğitmek için böyle "....'e anlatır gibi" (*:anladınız siz onu) filmler yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. bir otobüste 40 kişinin tecavüzüne veya köyün aldığı kararla toplu tecavüze maruz kalan kadınlar vardı hatırlarsınız.aşırı bir örnek gibi gelebilir ama hiç de yabancı değil bu durum malum ankara'nın göbeğinde otobüs şoförü tecavüz etmişti kadına."gecenin o saatinde ne işi var dışarda"ydı gerekçesi.

    bu dünyada kadın olmak gerçekten çok zor.hoş kadınlar olmasaydı erkekler yine tecavüz ederdi.yurtlarda, kurslarda erkek çocuklarının başına neler geldiğini görüyoruz.dolayısıyla bir cinsiyetle, tahrik olmayla ilgisi yok bunun.taciz/tecavüz edenin bilerek ve isteyerek gücünü rızanın üstünde görmesi var.güç gösterisi, ego tatmini olarak görüyorlar bu durumu.ben istiyorum olacak.senin ne düşündüğün ne istediğin fark etmez.

    hadi eğitimsiz cahil insanları anlayalım ya eğitimliler, onlara ne demeli?

    bir kadına çıkma teklif ederler.hayır cevabını aldıklarında önce bu hayırı naz olarak algılarlar.ısrar etmelerine rağmen hayır cevabını aldıklarında bu sefer gerçekten afallarlar. bu kadın beni nasıl reddeder? sonra sorgulama tacizleri başlar.neden? bana cevap ver? kabul etmeme sebebin ne? neden bir kadın sizi reddedemez? ya da bunun açıklamasını yapmak zorunda mı? çok yakışıklı, çok zengin olabilirsiniz tüm bunlar varken reddedilemezsiniz değil mi? sonra da iş intikam alma aşamasına gelir. filmde de gördüğümüz gibi hayatı zindan etmeler, itibar düşürmeler, tehditler, mümkünse fiziksel zararlar...

    duyduğum bir olay da vardı yakın zamanda.evli bir erkekle ilişki yaşayan bir kadın var.ama adamın evli olduğunu bilmiyor ilişkisi sırasında.evli olduğunu öğrenince de adamdan ayrılıyor.adam ısrarla kendisine dönmesini istiyor ama kadın dönmeyince bu sefer olaylar dizisi başlıyor.kadının işyerine taciz aramaları yapıyor.kadın kabul etmeyince fotoğraflarını mail atıyor rezil ediyor kadını. işyeri de dayanamıyor daha fazla.kadını işten çıkartıyorlar.kadın durmasını istiyor adamdan.bu amaçla mesajlar attığında bu sefer karısı arıyor kadını kocamın peşini bırak ne yapışkan kadınsın arama bir daha diyor.sonra kadın adam hakkında suç duyurusunda bulunuyor.adam sanki evli çok namuslu biriymiş de kadın ona musallat olmuş gibi lanse ediyor.cinsel ilişkileri sırasında çektiği çıplak fotoğrafları boy boy bastırıp mahkeme salonuna getiriyor.kadını bir de öyle ezmeye/yaralamaya çabalıyor...

    biliyorum bunlar belki de size uçuk gelecek.ama bir kadın -herhangi bir kadın aslında hepimiz- hayatı boyunca en ufağından bu durumlara varacak kadar tacize/tecavüze maruz kalıyor işte.belki anneleriniz kız kardeşleriniz yaşıyor ama size anlatamıyorlar ya da artık onlar da bıktı sadece unutmak istiyorlar.biz anlatmaktan yoruluyoruz ama yılmıyoruz siz dinleme zahmeti bile göstermiyorsunuz üstelik feministlikle kadınların kendilerini üstün görmesiyle suçluyorsunuz.kadınlar sadece hayatta/ayakta kalmaya çalışıyor bunu bile anlamıyorsunuz.

    not: aklı başında olan erkekler bu yazıdan rahatsızlık duymayacaklardır.

mesaj gönder