1. youreads yazarlarına, dilerlerse de moderasyona açık çağrımdır:

    @seguriti adlı yazarın bugün olup bitenlerle ilgili yazdığı yorum yukarıdadır, bilmeyenler açıp okuyabilir. durumu özetlemiş.

    genel olarak durum şudur ki, dışarıda vasatın vesayetinden kaçmak, bir iki yorum okuyup öğrenmek için bu sayfayı açan, elden geldiğince de bir şeyler katmak için yazan çok sayıdaki yazardan biriyim. ama gelin görün ki nick altı savaşı adı altında yinelenen kereler buranın çıtasını düşürmekte bir beis görmeyenlere karşı herhangi bir yaptırım uygulanmamakta. kendi aralarında çözmeleri gereken şeyleri önce buraya taşıyıp sonra da yazdıklarını silerek sözüm ona temizlediklerini düşünenler üç maymunu oynayan moderasyon tarafından besleniyor, bunu da bir karakter haline getiriyorlar. geriye kalanlara da iki yorum okuyabilmek için sol tarafı eşelemek, iki yorum girebilmek için pisliğin temizlenmesini beklemek düşüyor.

    youreads'in içerik bakımından önemli bir potansiyeli olduğunu düşünenlerdenim. iki üç kişi can sıktı diye ne giderim, ne küserim.

    benim gibi düşünen arkadaşlar var ise açık çağrımdır: bugün bona dea ve auroraa, yarın belki başkaları...bu tavırlarını yineledikleri halde "lale" olarak yaptırıma uğramayacaklar ise gelin tüm yorumlarımızı yedekleyip biz de başlayalım adı trollük mü her ne ise...güzel günler gelince tekrar yükleriz yorumlarımızı.

    iki sorum var moderasyona:

    1- bu tavrı birden fazla kez gösterenlere karşı üç maymunu mu oynayacaksınız, yaptırım mı uygulayacaksınız?

    2- yazarların yineleyerek sordukları sitenin işleyişi ya da teknik sorunlarla ilgili düzenli bilgilendirme yapacak bir ekip / bir halkla ilişkiler sorumlusu belirlemeyi düşünüyor musunuz?

    benim kendim için belirlediğim bekleme sürem 24 saat.
    hepimize kolay gelsin.

    ekleme: birinci soruya ilişkin yaptırım uygulamayı, ikinci soruya ilişkin de sanırım süreç içinde hem yazılım hem de genel işleyiş olarak değişikliğe gideceklerini anladım. kimsenin şahsı ile bir problemim, özel hayatına dair bir merakım, moderasyonun da keza kişiler olarak kim olduğuna dair bir endişem ya da olumlamam yoktur. olamaz da.
    mesut

mesaj gönder