1. bu uygulamaların nelere sebep olacağını, nasıl sonuçlanacağını anlatmaktan yorulduk. ancak şu var ki, hükümet gayet bunun tacizi, istismarı engellemeyeceğinin farkında. gerizekalı olmak gerek eğer buna sadık kalınıyorsa.

    kadın ve erkeğin aynı ortamdan sinsice uzaklaştırılması, cinsiyetlerin farklı alanlara yerleştirilmesi, haremlik-selamlık bir anlayış iyiye işaret değil. önce vagonlar, sonra okullar, sonra iş yerleri derken arabistan'dan farkımız olmayacak.

    vura vura şu anlatılıyor, siz gözetilmesi gereken, korumaya muhtaç, erkekten alt seviyede olan canlılarsınız. eşitlik yok, özgürlük yok, kısıtlama var, ayrımcılık var.

    ben ne tacize uğramak, ne de ayrı bir vagonda yolculuk yapmak istiyorum. sen bunu sağlayamıyorsan neden oradasın? beni alıp farklı bir yere tıkarak bu meseleyi çözmüş olmuyorsun. yaptığın sadece erkeği yüceltmek, erkeğin alanını genişletmek. samimi olup gerçekten amacın bu eşitliği sağlamak olsaydı cezaları hafiftletmez, göz ardı etmezdin.

    dipnot olarak hangi ülke hatırlamıyorum ama bugün bir haberde gördüm, bir ülkede metroda fazla alan kaplayarak oturan erkeklere ceza verilecekmiş. belki örnek alırsın.

mesaj gönder