1. kollektif paylaşım düsturundan uzaklaşarak hanımın çiftliğine evrilmiş oluşum.

    umut vadediyordu, elini taşın altına koyan bir grup insanın desteğiyle hak ettiği itibara kavuşacağını düşünüyordum lakin yanılmışım. masraflarını üyelerin bağışlarıyla karşılayan, gönüllülük esasıyla orman dahi kurabilmiş bir ütopya kompleksli yöneticilerin yersiz hezeyanlarıyla nasıl distopyaya dönüştü, izleyerek öğrendik. farklı seslere tahammül edemeyen, kuralları keyfine göre yorumlamakta beis görmeyen zihniyetin tezahürünü burada da görmüş bulunduk. çok tanıdık değil mi?

    bu sitede bir başlık açıldı: "erasmus'a giden türk kızı". reddit'te konuşulduktan sonra ekşi'de gündem olmuş ve pirelisarki tarafından buraya taşınmış, detaylıca yorumlanmıştı. sonra ne oldu? anlamsız bir şekilde cinsiyetçi komplekslerle başlık "erasmus değişim programıyla yurt dışına çıkan türk insanı" şeklinde değiştirildi. halbuki yorum baştan sona kadın cinsiyet ile ilgiliydi ve buna tahammül edilemedi. bu durumu eleştiren bir yorum girdim, kural 2 gerekçesiyle silindi, akabinde yorumumu kalıbına uygun şekilde baştan yazıp tekrar gönderdim ve "silinen yorumun yeniden gönderilmesi" gibi mesnetsiz bir gerekçe ile lale yapıldım.

    tabi burada da bitmedi, laleliğimi soran pireli de öfkenin kurbanı olup sebepsiz yere lale yapıldı.

    şimdi merak ettiğim şu ki bu sitede "uçkurunun peşine erasmus yapan erkek" başlığı açılırsa bunu da "erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği programında yurt dışına seyahat eden türk insanı" başlığına taşınacak mı? hiç sanmıyorum.

    vizyon kazanınca haber ederseniz uğrarım tekrardan. kalın sağlıcakla.
    merc

mesaj gönder