1. öncelikle şunu belirteyim. başlığı "siyaset" kanalında açtım. neden derseniz: gss prim borcu; amacının(!) dışında olup bir siyasi koz, resmi haraç ve ülke vatandaşını aptal yerine koyan bir sistemdir.

    hemen hemen herkesin olduğu gibi benim de bu sistemle sorunlarım oldu ve olmakta. sıralayayım.

    -2012 ocak 1 den itibaren yürürlüğe giren sistemde, sigortalı ve öğrenci olmadığım süre yaklaşık 6 ay. okulun bittiği, askere kadar kendime tatil yaptığım 2012'nin 2. yarısındaki 6 ay. neyse tabi ki ben de böyle bir sistemin olduğundan haberdar değilim. sosyal medyayı bu kadar yakından takip etmeme rağmen. neyse.

    - daha sonra bu gss'den 2014'ün sonlarında haberim oldu, allah'tan o arada bir işe yerleşmiştim. sorguladık borcu, o da nesi? askerlik yaptığım dönemi de borca eklemiş, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp yanlış yapmayan devletimiz vatandaşına borç çıkarırken hata yapıyor.(!)

    -neyse gittik sgk'ya elimizde terhis belgesi. şu tarihlerdeki borçları siliverin dedik. zahmet oldu devletimize 1 ay sonra kalktı borçlar.

    -neyse dedik bari faiz borçları girmesin, gidelim gelir testi denen zımbırtıyı yaptıralım. g3 üzerinden borç çıkacağı kesin olduğu için gerçekleri yansıtan ayda 1000 tl. alkole harcadığımı belirttiğim gelir testini verdim ilgililere. son dakkanın son dakkasında resmi gazetede yapılandırmak için ek 6 ay daha verildiğini öğrendiğimde ise beynimde bir kez daha "burası türkiye" sesleri yankılandı.

    -sonuç mu? daha gidip almadım gelir testi sonucumu. yine son dakkanın son dakkasında gideyim. :)

    -bu arada benim gıcıklığıma mı yaptılar bilmiyorum ki ben öyle düşünyorum ama, az önce e devlete girdim ve gss prim borcumu 2012 den 2015 in şu ayına kadar yatırılmamış ve 5000 küsür tl olarak gördüm.

    -siz beni dürterseniz ben de sizin böyle anti propagandanızı yaparım. hadi bakalım
    el mi yaman bey mi yaman.

mesaj gönder