• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
la chinoise - jean-luc godard
maoculuğu öğrenen bir grup fransız öğrencinin politik tartışma ve eylemlerini anlatan bir film. beş kişiden oluşan bu küçük grup sembolik olarak devrim pratiğine değişik yaklaşımları temsil ederler. grubu yöneten veronique, aynı zamanda gruptaki en muhalif eylemcidir. guillaume romantik ve akılcı düşünce kalıpları arasında bocalamaktadır. henri insancıl düşünceleri nedeniyle yanlış anlaşılacak ve bir revizyonist olduğu gerekçesiyle bir süre sonra gruptan atılacaktır, kirilov şiddete eğilimlidir ve kendine zarar verecek düşüncelere sahiptir. eskiden fahişelik ve çiftçilik yapmış olan yvonne grupta politikayla en az ilgilenen kişidir.
  1. Epik diyalektiğin muazzam yansıtıldığı bir godard klasiğidir. 60'lar fransasındaki öğrenci hareketlerini incelemek, dönemin dünyasına ve sosyalist mücadelenin gidişatına dair perspektiflerini görmek isteyenler için enfes detaylar sunar.

    !---- spoiler ----!

    Filme dair en unutulmaz sahne evdekilerin enternasyonal eşliğinde uyandırıldıkları sahnedir. Trendeki politik tartışma da muazzamdır.

    !---- spoiler ----!

    Ve ezberlenmesi kaçınılmaz müthiş bir film müziği vardır.
    "C'est le petit livre rouge
    Qui fait que tout enfin bouge"
    claude channes - mao mao

mesaj gönder