• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. iki gundur arkadaslarimla isi gucu biraktik got tartisiyoruz.
    !---- spoiler ----!
    07 x 03
    dany'nin ustuste bu kadar yenilgi almasi,tyrelleri ve dorne'un destegini kaybetmesi ve lekesizlerin kitanin diger ucunda kalmalari hic normal degil. iceriden bilgi sizdiran birileri var. casterly rock'a saldiracaklarini nasil tahmin ettiler? ayrica dragonstone'dan o kadar ejderha varken euron greyjoy ve saz arkadaslari 1000 gemiyle nasil gecti? yada cersei-euron sahnesi dany'nin gelisinden oncemiydi kronolojik olarak.
    biz bunlari tartisirken farkettik ki missandei bu bolum davosla konusurken asiri derecede tuhafti. dany gibi onunda egosu artti diyebilirsiniz. ama davos kizin memleketi naath'dan bahsederken hic tepki vermemesi ve herhangi bir aksani olmamasi tuhaf degil mi?
    icerideki ajan missandei olabilir mi? tyrion missandei'yi tanitirken kralicenin en guvendigi danismani dedi. simdi buradaki en guvendigi kelimesi cok dikkatimizi cekti.
    ayrica kitaplarda dany uc kez ihanete ugrayacak kehaneti mevcut. bunlardan biri kan, biri para biri ask yuzunden. kan icin olan mirri maz duur'du. para icin olan ser jorahdi diyebiliriz. missandei'de ask icin olan olabilir mi?
    kitapda dany ruyasinda bu kehaneti tekrar duyuyor ve ucuncu ihanet olan aski tam sayiklarken missandei tarafindan uyandiriliyor. dizide missandei'nin ihanet icin sebebi ne olabilir? gri solucanla aralarindaki ask gercek mi? bir de soyle bir teori okuduk. missandei'nin yuzunu cersei tarafindan tutulan yuzsuzlerden biri caldi. hatta belki de bizim bildigimiz missandei coktan oldu.

    !---- spoiler ----!

    cok fazla teori okumaktan beynim yanmis durumda.

mesaj gönder