• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. dayanamayip sizan bolumu izledim. kalitesi dusuk olsada tam ekran yapmadiginiz surece o kadar rahatsiz etmiyor.
    !---- spoiler ----!
    7.sezon 4. bolum
    bu dizide gordugumuz en iyi savas sahnesini izledik. ccc drogon reyiz ccc
    arya winterfell'i gordukten sonra kalbimi tuta tuta izledim. bu kiz ikinci sezondan beri ailesine ha kavustu ha kavusacak diye yollarda helak oldu. winterfellin kapisindaki o iki salak muhafiza nasil ayar oldum. dedim arya sisle bunlari gir iceri. sansa'nin arya oldugunu anlamasindaki muzip gulusunu gordunuz mu? ne kadar da tatliydi. ya ben stark kizlarini cok seviyorum. benim icin en onemli bulusma buydu. siyahla beyaz kadar farkli iki kardesin bir butun olmasi. ileride sansa kralice olursa arya'yi queen's guardin basi olarak dusunuyorum. bu ikisi cok guzel becerir herseyi. babalarinin mezari basinda kavusma sahnesini kim dusunduyse helal olsun. salya sumuk izledik. lady catelyn'nin ruhu sad olsun.
    sansa'nin arya'nin yeni kimligine alismasi biraz zaman alacak gibi gozukuyor. hancerin bran'de olmasi sansa'yi korkuttu cunku dedigi gibi littlefingerin bir plani olmasa vermez kimseye hediye falan. sansa hala arya'yi kucuk bir kiz olarak goruyo. brienne ile arya'nin kapismasinda bazi seylerin degistigini farketti. buda onu rahatsiz etmis olabilir. ben bir sonraki bolumde bu soguklugun kapatilacagina eminim. hele bi oturup konussunlar iki kadeh sarap icsinler. sansa'yi bilerek bu sekilde gosteriyorlar bence. aralarini acilcak diye gosterip son bolumde asil olay ortaya cikacak.
    and the gavatlik goes to bran stark. meera seni yillardir sirtinda tasi di be. bir kuru tesekkur etti yolladi kizi. neymis artik bran degilmis. three eyed raven olunca duygu diye birsey kalmiyor mu? yakismadi sana bran. ilerleyen bolumlerde azalarak bitmeni istiyorum. jon snow'un babasini anasini soyle ve yok ol.
    littlefinger namussuzu arya'ya bakip durdu. neyin pesindesin bilmiyorum ama ned stark'i avladigin gibi bu kizlari avlayamazsin.
    bu bolum bronn'a cok sinir oldum. zaten tyrion gittiginden beri dini imani para oldu iyice.
    bir sonraki bolumde umarim ikiside yakalanip dragonstone'a giderler.
    dany'nin tyrion'a atari cok normaldi. onun planlari yuzunden kaybediyor gibi gozukuyor ama icerdeki casus tyrion degil. ben hala missandei oldugunu dusunmekteyim. bu kizda birseyler var.
    jon'un dany'ye abayi yaktigini high garden dahi gordu. agzi acik ayran budalasi gibi kadinin etrafinda dolaniyo. bide missandei'nin dany hakkinda anlattiklarini dinledikce bir insan bu kadar mukemmel olabilir mi diye dusundu. davos tarafindan koseye sikisinca ama whitewalkerlar geliyo boyle seylere vaktimiz yok atarina kicimla guldum resmen. dany'nin sinirli hali cok atesli degil mi? magarada kadini bir oraya bir buraya cekistirdi. resmen yazmaya bahane ariyo whitewalkerlar yalan. gel birlik olalim derken altindaki ince mesaji aldim ben.
    danycigim cok hakliydi. halkin seni takip ediyo jon. sen diz cokersen pesinden gelirler. yabanilerle kuzeylilerin arasini sen yaptin zaten.
    theon'un gelisine sevindim tek gemide olsa asker askerdir. belki ileride bir ise yarar. yara'yi kurtarmak istiyomus ama o is cok yas canim. jon'un atarida yerindeydi bunu bekliyordum.
    bu bolum jorah'i savas alaninda bekledim. yettim khaleesim diye! ama gelmedi uzgunum.
    kings landinge tekrar saldirsalardi muhtemelen qyburn'un aletinden yuzlercesiyle karsilasacakti sevgili ejderhalarimiz. dany'nin hepimizin dusundugunu dusunup red keep'e saldirma plani suan ki kosullarda cok tehlikeli. iyi ki de jon'u dinleyip oralara gitmedi. ama high garden'dan donen askerleri pusuya dusurmesi cok mantikliydi. cersei golden company'nin yardimi olmadan bir bok yapamaz artik. hele ki jaime esir duserse bu savas bitti gozukuyor. drogon atesi verdikce ya allah bismillah diye bagirdim durdum. zaten dothrakilerin turklere olan benzerligi at ustunde ok atmacalar falan beni benden aldi. salak jaime'nin oklarla drogon'u dusurecegini sanmasini, dany yerdeyken ona dogru mizrakla kosmasini tyrion gibi salak ya bu diyerek izledim. tyrion'a cok acidim bu bolum. bir yanda duygular besledigi kadin diger yanda kardesi. adam arada kaldi resmen. dany'e saldirilar basladigi anda onu izlemeye koyuldu. jaime'nin olmedigine sirf tyrion uzulmesin diye okeyim. yoksa benim gozumde zerre degeri olmayan bir karakter. elini kesip bize sevdirmeye calistilar. olmuyor.
    bence dany cok guzel savasti drogonla. bundan sonra daha dikkatli olacagina eminim. sonucta bu girdigi ilk gercek savasti daha onceki masterlarin gemilerini yakmasini saymiyorum. onden giderek askerleri yakip dothrakilere yol acmasina benden 10 puan. ayrica drogon yaralandiginda onunla ilgilenmeside cok tatliydi. acikcasi orada olseydi benim gozumden asla dusmezdi. drogon reyize zarar veren eller kirilsin.
    bu bolum hem adrenalinli hemde romanceliydi. her sahnesi ayri keyif verdi.
    bronn altina sicmistir umarim.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder