• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7.sezon 6.bolum
    !---- spoiler ----!
    heryerlere dusmus. hbo kendi kendini sizdirmis. buna salaklik mi dersiniz akillica mi dersiniz bilmem ama 4. bolumun sizdirilip en cok izlenen bolum olmasi ilgilerini cekmis olmali. burda bir littlefingerlik seziyorum.
    littlefinger demisken arya ve sansa'nin arasini cok guzel acti. zaten acilmaya meyillilerdi. simdi sansa'nin brienne'i postalamasinin asil sebebi arya'ya guvenmemesi olabilir mi? kardesler gercekten birbirlerini sirtlarindan mi vuracak. burdan sonrasi agir spoiler olacagindan devam etmek istemiyorum ama sansa'nin littlefinger'a arya'yi artik tanimadigini soylemesi cok dogruydu. arya bizim bildigimiz arya degil bence. kardesinin yuzunu almayla tehdit etmesi ne kadar da caniyceydi. sansa'yla beraber altimiza sictik. arya sansa'ya buyuk haksizlik ediyor umarim bunu cok gecmeden farkeder. sansa kuzeydeki kimseye guvenmemekte hakli. jon'u bile iki dakikada satan insanlar bu iki kizi bes saniyede kapi disari ederler o mektubu gorseler. sansa arya'nin yeni halini kesfederken, arya sansa ile ilgili hic birsey ogrenmemeye niyetli cunku hala gecmisteki sansa'dan nefret ediyor. ned stark'in olumune sansa degil littlefinger sebep oldu. sansa hic bir zaman babasini bilerek isteyerek satmadi. ben bu kavgada sonuna kadar sansaciyim arkadaslar. sansa arya kadar sansli bir cocuk degildi.
    simdi burada buyuk kiz evlat olmanin sorumluluklarindan bahsedicem. stark ailesi kiz cocuklarindan her zaman hanim hanimcik olmalarini iyi dikis bilmelerini ev islerinden anlamalarini bekledi ve kizlarini bu yasama hazirladilar. arya'nin farkli olmasinin en buyuk sebebi sansa'nin mukemmel kiz evladi olarak arya'nin gozune gozune sokulmasidir. arya dikiste yeterince iyi degildi ve surekli azar yiyiyordu dolayisiyla abilerinin yaptiklari seyleri yapmak istemesi cok normal zaten kuzey sartlarina bakacak olursak aslinda ned ve catelyn stark'in cocuk yetistirme yontemi o kadar yanlis ki. belkide burada catelyn'nin pekte bir sorun cikmayan tully gecmisine yonelik yetistirilmesini de sorumlu tutabiliriz. arya farkindaysaniz babasinin onu ok atarken gorunce alkisladigini ve bu yetistirilme tarzinin yanlis oldugunu soyluyor. yerden goge kadar haklida. zira bence esitlik sart. ama kendini ve lyanna mormont'u yuceltirken ablasini yermesi ne kadar dogru?
    abla, abi olmak zordur. cunku aileler her zaman buyuk cocuklardan olaganustu performans beklerler. robb ve sansa olaganustu performans beklenilen iki cocuktu. cunku stark soyunu robb devam ettirecek, sansa ise gelecegin kralicesi olmaya adaydi. maalesef ne sansa'ya ne de robb'a secim hakki tanindi. cocuk yastan beri beyinleri yikandi. egitmenler en cok onlara odaklandi. belki arya ilk dogan kiz olsaydi durumu cok daha farkli olabilirdi. ayrica sansa'nin arya gibi yetenegi olsaydi yinede westeros'ta tek basina hayatta kalamazdi cunku fazlasiyla dikkat ceken bir kiz cocuguydu. sacinin rengi, feminen durusu dolayisla asla bir erkek cocugu gibi gizlenemezdi. arya fiziksel olarakta sansa'dan sansli dogmustu ve tek basina hayatta kalmasi kiz kardesinden cok daha fazlaydi. o sartlarda sansa'yi elestirmek hic dogru degil. iki kiz kardes birbirlerini kollayacaklarina kuyularini kazmaya basladilar. olmadi babaniz ananiz mezarda ters dondu. bu arada arya'cim gercekten birini suclamak istiyorsan, yanlis oldugu halde seni ve kardeslerini kotu egiten anani babani sucla.
    baska bir cepheye deginmek istiyorum. tyrion-dany konusmasi. tyrion'da dany'ye yuregini vermis adamlardan bir tanesi evet bir kahraman degil ama zeki ve hayatta kalmasini bilen bir insan. jon'a tyrion karsisinda kisa demesi hic olmadi. yakistiramadim. kadin sanki bana kisa dedi oyle uzuldum. tyrion carki aegon kurdu sen bunu bozacaksin ama senden sonra kim gelecek haci diye sormasi cok normal. niye bu kadar atarlandi bilmiyorum. evet olmeyi bu sezon dusunmuyoruz ama yinede senin ideallerin senle olmesin khaleesim. bu arada yanlis anlamadiysak demokrasiyi mi onerdi alttan alttan tipki night's watch gibi yapsak diyince. helal tyrion, westeros seni altin harflerle yazacak. bence khaleesi olurse baskan tyrion olmali. bende danisman olsam bende kuzeye gitme derdim. gercektende cok riskli bir hareketti yaptigi ama dany tam bir fatih! tahtta oturup beklemek ona yakismiyor. hep harekette olmali.
    beric-jon sen anana benziyon baban gibi degilsin mi dedi ben mi yanlis anladim???? cidden jon fiziksel olarak lyanna'ya yani starklara benziyor. bu durumda beric gercegi biliyor mu??

    sevgili jorah tam bir minnos, nasilda geri verdi longclaw'i. simdi ben bu suicide squad'da toplam kac kisi var cozemedim sanirim thoros disinda olenler gereksiz kardeslikten uyelerdi. hound'u genel olarak itici buluyorum su son tas atmasida buyuk gerizekalilik. ulan oluler orada sakin sakin bekliyo ne diye tas atiyon. sanki gelirlerse savasabiliceksin. yemin ediyorum kus kadar akil yok.

    gece krali sana laflar hazirladim. tanrilar seni nasil biliyosa oyle yapsin. kitapsiz yaratik! nasil kiydin ya viserion'a. viserion kanayip duserken yuregime tas oturdu. keske izlemeseydim. hele khaleesi nasil uzuldu yavrusu olunce. drogon'un cigliklari khaleesinin yureginden geldi. biz bu ejderhalari kac sezondur elimizde buyuttuk. tek hamleyle indirmesi hic olmadi. rip diyicem diyemiyorum cunku ortada bir peace yok. ayni gun dirilttiler viserion'u. birakinda rahat uyusaydi. ya ben istemiyorum, viserion kardeslerine karsi savassin. buzdan baska ejderha yapsalardi bok vardi viserion'u oldurecek. bu arada o kadar kolay oldu ki, drogon kil payiyla kacirdi. geri donup nasil savasa gidilir ejderhalarla bilemiyorum cok zor.

    benjen amca da olmasa bu starklari kim kurtaracak? bu sezonda bir stark kaybettik arkadaslar basimiz sagolsun.
    dany jon'un yaralarini gordu sanirim gercekten oldugunu anlamistir. ya o ne romantik sahneydi oyle. jon ne kadar tatlisti. ayaga kalkabilsem diz cokerdim demeler falan. ama gercekten khaleesinin yaptigini hangi kral/kralice yapardi??? size soruyorum. topu topu on kisinin(kac kisilerdi saymadim ama o kadar varlar) hayatini kurtarmaya kim cocuklarini ve en onemli silahlarini alip giderdi?
    boatsex is loading...
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder