• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7.sezon finali mantik hatalariyla doludur.
    !---- spoiler ----!
    nereden tutsam elimde kalan bir bolum izledim. cok uzgunum got severler. afedersiniz ama got gibi bir bolum olmus. peki neden?

    o yakisikliligi dillere destan rhaegar'in viserys sicaninin kopyasi cikmasi. lyanna'nin renly gorunumunde robert gibi bir adam varken gidip viserys gorunumlu birini secmesi. siz bu kiza ne yedirip ne icirdiniz bir izahat verin. soyle ifade edeyim. dusunun arya gidip viseryse asik oluyor. olacak is mi? cersei'nin kitaplarda hayranlikla bahsettigi o enfes adam rhaegar bu iste. jaime kendisine yuz basar. hayir sadece adamin tipini gosterdiniz bari bi kac meziyetini gorseydik de hee bu yuzden sevmis deseydik. asiktilar oldu bitti. yahu neden? kuzeyin kizi vara vara guneyli bir pacoza mi kaldi?

    daenerysi nereye kacirdiysaniz lutfen haber verin? cunku bu izledigim hatun drogonla inis sahnesi disinda baska biriydi. neden bu kadar pasifti? jon'a asik olmasi onun karakterini mi degistirecek r'hollor askina beni guldurmeyin pls. seks sahnesi izledigim en bos seks sahnesi olabilir. zaten ensesti gozumuze soka soka izlettiniz iyice midem bulandi sunlari ayri ayri gostereydiniz bari de hadi neyse derdik. romantik yapmaya calisirken yuzunuze gozunuze bulastirmissiniz.

    simdi tyrion dany'yi seviyor olabilir demistik bu sezon boyunca maalesef dogru durust bir development gorulmedi bundan dolayida bazi arkadaslarim tyrion ne alaka? oraya jorah'i koyun da uzulelim dediler haklilardi. ben yinede tyrion'a uzuldum. sevdani gom koca yurekli adam.

    cersei-tyrion konusmasi en begendigim sahneydi cok icten yazilmis belli ve oyunculara da hakkini vermek lazim. cersei'nin aile duskunu oldugunu biliyorduk, tum lannisterlar boyle aslinda. birlikken gucluler. tyrion'da aslinda yegenlerini dusundugunu belirtti. simdi istemeden de olsa iki yegeninin olumune sebebiyet veren tyrion cersei ile ittifak kurar mi? acaba kardesine bize gosterilmeyen yerde. sen ordulari gonderiyormus gibi yap ama gonderme mi dedi? tyrion taraf degistirip love icin ihanet eden kisi mi olacak? bu aileye karsi duyulan sevgide olabilir.

    cersei bu sezon boyunca karakterini koruyan tek kisi. digerleri sacma sapan taraflara suruklendiler. o yuzden suan iyice kendisini sevmeye basladim. aferin kizim sen bildigini oku. zaten lannister ordusundan geriye ne kaldi ki guclerini birlestirseler nolur birlestirmeseler nolur.

    sansa-arya-baelish uclemesi. simdi ned stark'in intikami alininca hepimiz bir oh cektik ama bu sezon baelishin malliklari gereksiz yere kuzeyde takilmasi cok sacmaydi. adamin isi gucu yok stark kardesleri dusurecek birbirine ee sonunda ne olacak? keske baelish-sansa evliligi gorseydik boylece baelishin cabalari mantikli olurdu. once aryadan kurtulup sonra sansa'yi oldururdu kuzey ona kalirdi. amaaa yokk. sansa'nin pesinde hastalikli gibi dolandi durdu en sonunda kendi dustu actigi kuyuya. sansa bu plani bran'le planladi. arya noluyoruz ya kim oluyor gibi bakindi. baelish ismini duyunca ee hallederiz yaa diyip dogacladi. peki bran gerizekalisi niye bu kadar bekledi.

    yahu bran neyi bekliyor ben anlamiyorum. jon'u sand sanmasi da ayri bir olay. tek cumle once yaaa ben herseyi biliyorum three eyed ravenim diyip aslinda bir bok bilmemesi.
    kitap okumanin faydalari:
    cahil bran: jon aslinda bir sand.
    son kitap bukucu sam: saygida kusur etmek istemem ama o targaryen olmasin.
    ilber ortayli: cok cahilsin keske olsen bran!

    jaime'nin kicini donup gitmesi beni sasirtmadi. brienne jaime'de enteresan bir etki birakiyor adam knight oldugunu tekrar hatirladi. yolun acik olsun ne diyelim.

    jon-dany seksi sifir konusmasiz mal mal bakismali basladi. yahu bir opusme goreydik bari kapida. yada kralicem deseydi. after sex konusmasinada okeydim ben. bos bos gecti bisey anlamadim. ne tutku gordum ne ask? oylesine bir hook upti. daario sahneleri bile daha doluydu yahu. bu adam nasil khal drogo'yu top eder bilmiyorum.

    daenerys tekrar cocugum olamayacak dedi. jon'da gercek bir doktora gitmeyi onerdi. simdi mirri maz dur demisti ki sadece olum yasam icin bedel odeyebilir. bu durumda ejderha uc basli olurdan yuruyeceksek. 2 cocugu kalan dany'nin 3.cocuga hamile kalmasi ve bunun akabinde buz ve atesin sarkisini dogurmasi. rica edicem herseyi hizlandiriyorsunuz hamilelikte uzun surmesin hemen dogursun bu kadin daha savas yonetecek.

    baelish'in olmeden once giderayak gozumuze targaryen-stark evliligini sokmasi olmadi bence. tamam anladik sekizinci sezonda evlilik gorucez. tahta variste gelecek bu kadar tahmin edilebilir yazilmamali.
    rip tormund. ulan bebeleriniz olacakti brienne ile. neyse jaime geliyor zaten sana yuz vermezdi.

    sekizinci sezon tahminlerim:
    jaime-brienne seksi
    jon-dany evliligi ve cocugunun dogumu
    bran'nin yine birseyleri gec soylemesi ve bir halta yaramamasi
    tyrion'un cersei'nin yanina gecisi veya tyrion-sansa birlikteliginin baslangici
    arya-gendry kavusmasi akabinde arya'nin sen cok degismissin tripleri
    jorah'in olumu
    cersei'nin arya tarafindan jaime kiliginda oldurulmesi
    theon'un yara'yi kurtarisi.
    euron'un olumu -yara'nin kendini theon icin feda etmesi.
    theon'un yeniden lider olmasi.
    winterfell'in isgali
    rhaegal'in viserionla carpisirken olumu
    night king'in drogon-dany tarafindan oldurulmesi
    dany ve jon'un olumu ve azor ahai olmalari yada azor ahai-nyssa nyssa

    sekizinci final bolumu gelecek tahminleri
    westeros'a demokrasinin gelisi
    cumhuriyetin ilani
    ilk baskanin tyrion olusu. kuzeyin sansa tarafindan temsili ve ic isleri bakani olmasi
    arya'nin brienne ile milli savunma bakanlari olmasi.
    esitlik ve adalet bakani lyanna mormont
    disisleri bakani missandei
    kara kuvvetleri ser bronn of blackwater
    deniz kuvvetleri theon greyjoy stark teknoloji ve bilim bakani qyburn
    milli egitim bakani samwell tarly
    ulastirma bakanligi drogon ve rhegal
    bazi bakanliklarda aciklar kaldi onlar icin adaylara acigiz.
    !---- spoiler ---

mesaj gönder