1. çapkın ve orospu olayına girilmiş. düzeltelim bazı şeyleri.

    erkek, çok ilişkiye girince adı çapkın oluyor. evet.

    kadın, çok ilişkiye girince adı orospu oluyor. evet.

    ikisini de inkar edemeyiz. toplumdaki isimleri budur. ama olay şu ki: çapkın iyi birşey, orospu kötü birşey gibi gösteriliyor denmiş. buraya katılmıyorum.

    bir erkek hakkında çapkın deniliyorsa bu ona kadınlr tarafından farklı yaklaşılmasını sağlar. bazı kadınlar "hmm yakışıklı çocuk, hem de çapkınmış, benimle de olur o zaman" deyip hızlı bir ilişkiye girerken. bazıları ise "hmm yakışıklı çocuk, ama çapkınmış, bu durumda ilişkimde beni kullanmamasına dikkat etmeliyim" deyip yavaş bir ilişki yürütür.

    bir kadın için de aynı şey geçerlidir. bir kadına orospu deniliyorsa. bazı erkekler "hmm güzel kız, orospuymuş, o zaman hemen ilişkiye girebilirim" deyip hızlı bir ilişki ister. bazılarıysa "hmm güzel kız, orospuymuş, demek ki ilişkimde beni bırakıp başka birine gidebilir, daha az yatırım yapmalıyım" diyecektir. ve yavaş bir ilişkiye başlayacaktır.

    dedikolar insanın toplumda hayatını kolaylaştıran kısa yollardır. iyi, kötü, etik dinlemezler. hayatın kuralıdır. kullanmasını bilmek gerekir. erkek için de kadın için de geçerli bu.

    not: bakın "bu, orospuymuş/çapkınmış bununla ilişkiye girmeyeyim" demedi kimse. demesin de. ama dikkat etsin.

mesaj gönder