1. insanlık tarihine baktığınızda tuzun önemini görürsünüz. avcı toplayıcılar hiç tuz kullanmamıştır ve bir milyon yılda sadece taşları silah ya da alet olarak kullanmaya başlamışlardır.

    tarımın keşfinden sonra insanların beslenme alışkanlıkları değişmiştir. yeterli demir alamayan insanlar kireç taşını yalamaya başlamışlar. yeterli tuz alamayan kişilerin tansiyonları düşmüş ve beyinlerine ulaşan kan miktarı düşmüştür. yeterince beslenemeyen beyin küçülmeye başlamıştır.

    sonrasında insan bedeni hayatta kalabilmek için savunma mekanizması geliştirip evrime bir adım attırmış ve besinlere tuz atmaya başlamıştır. peki neden yiyeceklere tuz attı ve diğerleri bu tuzlu yiyecekleri kabul etti.

    şimdi bir insan dehidrate kalırsa yani diyelim çölde bir bedevi. hava çok sıcak ve yeterli su yok. ne olur kutup ayısı gelip onu serinletmez. susama merkezi aktive olur ve o kişi susar ve su bulmak için uğraşır.

    tarım devrimi sonrası beynin küçülmesi insanların hayatta kalma oranını düşürdü. sonrasında bazı kişiler tuzla tanıştı ve yiyeceklere tuz eklemeye başladı. aslında yiyeceklere eklemek değil bulduğu tuz kayalarını yalamak diyebiliriz.

    bu tuz yalayanların beyinleri tansiyon yükselmesiyle büyümeye başladı. sonrasında tuz yalayanlar zekalarıyla ön plana çıkınca şamanlar bunu hemen fark etti ve tuzun muhteşem bir şey olduğunu anladı. kutsal sayıldı ve hatta hala pek çok inançta kötü ruhları uzaklaştırdığına inanılır.

    şimdi bu safsata nereden uyduruldu kısmına gelelim. tuz zararlıymış. neden çok fazla tuz alırsak tansiyonumuz yükselirmiş. ya bu dünyanın en sağlıklı şeyi su yeterince fazla alırsanız su zehitlenmesi yaşarsınız. o zaman su zararlı mı diyelim.

    dünyayı yönetenler kapitalizm diye bir sistem kurmuş. bu sistemin anateması şu. insanları cahil bırak sonrasında istediğin gibi yönet. insanların beyinlerini kullanmasını engelle bedensel köle yap. bu kapitalistler ellerinden gelse fakirlere tuz çok pahalı gramı bin lira der ancak her yerden ulaşılabilir olduğu için yapamıyor.

    o zaman başla algı yönetimine. tuz zararlı. ama insan bedeni ihtiyacı olan maddeye hayır diyemez. bunu engellemek için ne yapılmış tuzlara iyot katılmış. neden katılmış. iyotlu tuz ne boka yarıyormuş. tansiyonu mu düşürüyor. hayır.

    diş macunlarındaki florürle birleşsin diye. düzenli olarak iyot ve florür alan kişilerin zihinsel aktivitelerinin yavaşladığı beyindeki sinaps sayısının azaldığı bilimsel olarak binlerce kez kanıtlanmış.

    televizyonlarda dişleri fırçalayın der mi kapitalizm. demez normalde. bu sistem önce hastalandırır sonra süründürmek için parasını alır insanların. dişlerini mi düşünecek.

    konu biraz saptı ancak. tuz insanı insan yapan maddedir. hiç siz salatalığına tuz döken maymun gördünüz mü. görürseniz evrimin basamaklarına şahit oluyorsunuz demektir.

mesaj gönder