• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.55)
mulholland dr. - david lynch
genç, hevesli bir aktrist büyük umutlarla hollywood'a varır ancak gelir gelmez de kendisini bir cinayetten kılpayı kurtulmuş ve geçmişini bilmeyen gizemli bir kadının macerası içerisinde bulur. ancak bu macerada rüya ve gerçek iç içedir.
  1. anlamadığımız şiyleri övmeyi çok seviyoruz. filmin uzunca bir süresi, sıkıcılığa yakın ama bir şekilde dikkati dağıtmayacak şekilde geçti gitti. konu biraz ağır işlendiğinden olsa gerek o kısma kadar zaten hiç kimsenin anlamadığı bir yer yoktu. ta ki...
    !---- spoiler ----!

    ... ta ki adını hatırlamayan esmer kızımızın mavi kutuyu (bkz: mavi sandık var ya) açmaya gitmesine kadar. ve rita diye bildiğimiz sarışın ablanın esrarengiz kayboluşuna kadar.
    hatırlarsanız esmerimizin çantasından bir tomar para ile birlikte büyük, üçgen bir kalem biçiminde mavi anahtar çıkmıştı.
    ancak kutuyu açmak için geldiklerinde bu anahtar normal bir mavi anahtar oluverdi.
    kutu açıldı, hoop en başa.
    hmm, demek ki kutu bir zaman makinesi gibi çalışıyor (bkz: kutu - ömer faruk tapsız) web dizide olduğu gibi.
    hmm, alternatif evren falan da olabilir, alternatif evrende olaylar farklı gelişmiştir falan.

    tam ikna olacaksın, bir de bakıyorsun ki bizim sarışın evinde çıldırıyor falan. komşusu tabak çanağını almaya geliyor. sonra bizimki çıldırıyor kafasına sıkıyor. iyi de bunlar filmin ortalarında sarışın ve esmer olarak eve gelmiştiler. esmerimiz, bu kafasına sıkan sarışın kızı yatakta ölü bulmuştu? meğer esmer olan gerçekte sarışınmış da yatakta ölü yatan da kendisiymiş.

    kafalar karışıyor tabii.
    tam diyeceksin ki "meğer hepsi rüyaymış. " la yok, o da değil.
    filmin mavi kutu'ya kadar olan kısmı ile kutudan sonraki kısmı arasında bir bağlantı kurmak neredeyse imkansız. hani parçaları birleştirelim bulmacayı çözelim falan. yok yani, yok öyle bir şey.


    !---- spoiler ----!

    velhasıl, ilk izlemede bir bok anlamadım. "ilk izlemede anladım ulan!" diyen varsa da alnından öperim (yağsız olmak kaydıyla)
    ikinci, üçüncü izlemelerde ne olur, ne kadarını anlarım bilemeyeceğim.

    bayta demiştim ya, "anlamadığımız şeyleri övmeyi seviyoruz" diye. öncelikle linch piçi; allah senin belanı versin, sen nasıl bir manyaksın?
    sonralıkla helalinden 7,5'in var. kerata seni.

mesaj gönder