1. milliyetçiliği, hatta lafı sakınmaya gerek yok, derinlerde yatan ırkçılığı bir mantık örgüsüne oturtmaya çalışanları görmek için bundan iyi fırsat olmazdı herhalde.

    referandumu israil desteklemesi konusu. sana ne arkadaşım? israil yerine senin ülken referandumu destekleseydi, o zaman belki israil "bunlar birlikte çok güçlü olacak" deyip desteklemeyecekti. sen etrafında kim var kim yok düşman edersen elbette onlara gel kanka diyen birileri çıkar. ondan sonra "ama israil destekliyor ühühü..." deme, komik oluyor. bunun yanında, diğer ülkelerin israil politikasına laf edeceğine sen kendi ülkene bir bak yahu! eğer israil ile ilişki kurmak kıstassa, silah ve ticaret anlaşmalarının boyutu göz önünde alındığında türkiye'nin kendi kendini feshetmesi lazım!

    israil bayrakları. referandumu dünyada neredeyse sadece israil destekleyince bölgede yaşayan referandum destekçilerinin israil bayrağı açması gayet doğal; bu bir yana, bayrak taşıyanlar yahudi olabilir, adamın gönül bağı vardır bayrak açar (senin türkmenlere bak misal); bu da bir yana, bayrak pozlarını veren o adamları senin kendi kendine 7-8 füze attıran ülken de yerleştirmiş olabilir (ki sen "israil ühühü..." diyebilesin).

    emperyalizme maşa olma meselesi. türkiye cumhuriyetine bakıyorum da, gerçekten anlı şanlı ulus devletiyle emperyalizme karşı çok güzel direndi, direniyor. kürdistan ulus devleti ise bunu yapamaz. niye? çünkü israil (ühühü). tersinden bakacak olursak, kürdistan ırak'a bağlı kalmaya devam etse emperyalizme karşı gerçekten çok güzel karşı koyar. niye? kimse bilmiyor. ha bu arada bunları çin'e bağlı doğu türkistan ayrılık referandumu yapacağım dese zevkten delirecek kişiler diyor.

    emperyalizm. çok fiyakalı kelime gerçekten. söyleyince sanki dünyanın öbür tarafındaki bir canavarmış gibi geliyor kulağa. ben kendi ülkene bakmanı tavsiye ederim. adamların başka çıkış noktası olmadığı için senin üzerinden sattıkları petrollerinden sakal kesen sen, vanayı kapatırım diye durup durup tehdit eden sen, reisin ittirmesiyle ballı yol köprü inşaat ihalelerini alan senin firmaların. hastane kuranlar, süpermarket zincirleri işletenler senin girişimcilerin. hangi emperyalizmden bahsediyorsun? kuzey ırak'ta emperyalist rekabetten mi çekiniyorsun?

    ulus devleti emperyalizme karşı bir savunma bariyeri olarak görenlere biraz literatür taraması salık veririm. ulus devlet insan yığınlarını koyun gibi gütmenin şimdiye kadar keşfedilmiş en elverişli yoludur.

mesaj gönder