• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.45)
perfect sense - david mackenzie
tüm dünya duyularını bir bir yitirirken onlar aşık oldular... kadınlara bağlanmakta sorunları olan yetenekli yemek şefi michael, soğuk görünümlü güzel doktor susan ile tanışır.
susan uzun bir süredir kendini işine adayıp özel hayatından vazgeçmiş, michael ise kadınlarla ciddi ilişki kurmaktan kaçınmıştır. ikisi de birbirlerine karşı daha önce deneyimlemedikleri derin duygular hissederken, tüm dünyada insanların duyularını sırayla yok eden salgın bir hastalık baş gösterir.insanlık sonuna yaklaşırken aşk tüm bu engellere rağmen hayatta kalabilecek midir? ımdb: 7.0
  1. bu filmi izlemeyi neden bunca zaman ertelemişim hiç bilmiyorum.

    yukarıda yazılan tanıtım bu film için yapılabilecek en kötü tanıtım olabilir. isminin türkçeleştirilmiş hali de aynı şekilde, halbuki direkt çeviri yapsalar çok daha iyi olurmuş. imdb puanı neden o kadar düşük burada neden daha yüksek puan almamış merak ettim doğrusu.

    filmi kapattıktan sonra aklımdan ilk geçen buraya gelip koku başlığına bir şeyler yazmaktı kafamda aşağı yukarı bir taslak da oluşmuştu onun yerine buraya yazmaya karar verdim. yakınlarımı, mekanları, olayları kokularıyla kodluyorum ister istemez. bir kokuyla depresyona girip başka bir kokuyla bir anda sakinleşebiliyorum benim yaptığım, hissettiğim değil de tam tersi olanlar garip geliyor. hiç görmeyen duymayan insanlar çevrede sık karşılaşılabiliyor olmasının da etkisiyle daha normal geliyor ama koku alamayanlar çok ürkütücü geliyor. koku takıntılı bir insan olarak filmin beni vuran ilk noktası bu oldu.

    o korkunç tanıtımın üzerine film hakkında genel bir şeyler söylemek zorunda hissediyorum. film romantik dram değil. bilim kurgu denilebilir. duyularını teker teker kaybeden insanların bunlara alışma süreci işleniyor.

    ben filmi çok beğendim defalarca izlenecek filmlerden değil belki ama benim için en az 2-3 kere daha oluru var. tanıtımı okuyup geçmeyin bir şans verin derim.

mesaj gönder