• youreads puanı (5.88)
  1. bu konuda bir fikri takibe ihtiyaç var: “çocuklar ölmesin” dediği için öğretmen ayşe çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası onandı. 11 ay hapiste kalacak.

    nisan ayında mahkemede yaptığı savunmada telefonda söylediği sözleri tekrar ederek "sözlerimi tekrar ediyorum; sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. görün, duyun ve artık bize el verin. yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” demişti.

    kendisinin hamile olduğu söyleniyor. ve muhtemelen çocuğunu da hapisteyken doğuracak. adalet bakanlığı verilerine göre cezaevlerinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş arası çocuk sayısının 668. bu kadar yüksek rakamların en büyük sebeplerinden birinin 15 temmuz sonrası toplu tutuklama ve ohal sürecinden kaynaklı tutuklu yargılama furyasının olduğunu söylersem yanlış bir şey söylemiş olmam sanırım. kaynak

    5275 nolu ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanun’a göre, hamile ya da 6 aydan küçük bebeği olan hükümlü kadınların tutuklulukları ertelenmek zorunda. kanunda “terör suçları ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlar” durumunda tutukluluğun ertelenmeyeceği belirtilse de, bu yalnızca “cezası kesinleşmiş kadınlar” için uygulanabiliyor.

    yani özetle devlet'e göre "terörist" iseniz cezanız kesinleşmese bile hamile ya da küçük bebeğiniz olduğuna filan bakmadan sizi rahatlıkla içeri tıkabilir. "çocuklar ölmesin" derseniz mesela çocuğunuzu mapushanede doğurmak zorunda kalabilirsiniz.

    tam bir intikam düzeniyle idare ediliyor ülke. hakkımızda hayırlısı.

    'ayşe öğretmen'in hapis cezası onaylandı

    21 ekim tarihli not: ayşe çelik’in erken doğum yapmış ve bir kız bebeği olmuş. ancak sağlık durumunun iyi olduğu söyleniyor. umarım bebeğiyle cezaevine girmek zorunda kalmaz. kaynak

mesaj gönder